Eğitim Sitesi

Antikodon Nedir? Antikodon Hakkında Kısaca Bilgi

Antikodon Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Antikodon:

tRNA'daki üçlü baz dizilişi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Antikodon:

tRNA'daki üçlü baz dizilişi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Antikodon:

tRNA'daki üçlü baz dizilişi.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Kanser Genetiği: Kanser yaygın bir hastalıktır. Yine de, bazı insanların kanser geliştirme riskleri diğerlerine göre daha yüksektir. Normalde hücre bölünmesi sırasında genetik şifrede bir bozukluk olursa bu genler aracılığı ile hücre bölünmesi durdurulur. Bozukluk tamir edilirse bölünme devam eder, aksi halde yani bozukluk tamir edilemiyorsa hücre intihara sevk edilir. İşte bu kontrol genleri ile ilgili bir bozukluk varsa kanser gelişme riski artar. Kalıtsal veya genetik faktörler de bireyin kanser olma riskini artırır. Eğer sizde ya da yakınlarınızda risk faktörlerinden en az biri varsa kanser genetik danışmanlığı almanız önerilir.

    Kalıtım: Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen deri rengi, göz rengi, saç tipi gibi. özelliklerin bir kuşaktan bir sonraki kuşağa aktarımına kalıtım adı verilir.

    Dominant Gen(Baskın Gen): Bulunduğu canlıda, taşıdığı özelliği oluşturabilen genlerdir. Büyük harflerle sembolize edilir(A,B,C,D...). Örnek: siyah saçlılık, kıvırcık saçlılık, bezelyelerde sarı ve düzgün tohumluluk, uzun boyluluk...

    Eşeyli Üreme: Farklı iki eşey hücresinin birleşmesiyle bir canlı oluşması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü