Eğitim Sitesi

Angostra Nedir? Angostra Hakkında Kısaca Bilgi

Angostra Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Angostra:

Acı bitterlerden.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Miyoglobin: Kasta bulunan ve ona kırmızı renk veren hemoglobin yapısında bir madde. Demir ve protein bileşimindedir.

    Light: Diğer ürünlerden yaklaşık yüzde 33 oranında daha az kalorili ya da yüzde 50 daha az yağlı besinler. Az kalorili ya da az yağlı ürünler yüzde 50 az sodyum (Na) içeriyorsa bu da light olarak nitelendirilir.

    Gluten: Bir çeşit proteindir ve özellikle tahılların yapısında doğal olarak yer alır. Alerjisi olanlar için etiketlerde gluten varsa, diğer alerjisi bilinen besinler gibi, mutlaka belirtilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü