Eğitim Sitesi

Anglo-Sakson Nedir? Anglo-Sakson Hakkında Kısaca Bilgi

Anglo-Sakson Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Anglo-Sakson:

375 yılında başlayan Kavimler Göçü ile Almanya'nın Kuzeyinden Britanya Adası'na göç eden, Norman istilasına kadar İngiliz tarihine, diline ve edebiyatına damgasını vurmuş olan, Angıllar'dan, Saksonlar'dan ve Jütlerden oluşmuş, geniş anlamıyla ana dili İngilizce olan topluluktur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İslam Mezhepleri: İslam dininde başlıca üç büyük mezhep grubu vardır. Bunlar: 1. Sünnilik: Bağdat'taki halifeyi en büyük dini lider sayan İslam'ın Arap yorumu sayılan koludur. Kendi içinde Hanefi, Şafi, Hambeli ve Maliki adıyla dört mezhebe ayrılır. 2. Şiilik: İmam denilen ve Hz Ali'nin soyundan gelenlerin dinsel liderler olarak tanındığı ana mezhep grubudur. En önemli Şii inanışları İslam'ın İran ve Türk yorumlarından kaynaklan-mıştır. Caferilik, Alevilik, Zeydilik ve İsmailik alt kollarıdır. Ancak Alevilik bu mezheplerden birisi gibi görünmekle birlikte hem ibadet hem de iman bakımından diğerlerinden ayrılır. 3. Haricilik: 658 yılında Hakem olayından sonra ortaya çıkmıştır. Taraftarları çok azdır. İslam'ın halife ya da İmam gibi önderlere gereksinmesi olmadığını savunurlar.

    Peçenek: VIII. ve XI. yüzyıllar arasında Türkistan'da, Güneydoğu Avrupa'da ve Balkanlar'da yaşamış olan göçebe bir Türk kavmi.

    Gymnasium: Antikçağ, Yunan ve Roma'da gençlerin eğitim ve öğretim gördükleri spor etkinliklerine katıldıkları kampus özelliğindeki yapıdır.Özellikle Helenistik dönemde klasikleşmiştir. Her Helen kentinde bir gymnasium bulunmaktaydı.

    Tudun: İslamiyet öncesi Türk devletlerinde vergiye bağlanan diğer devletlerden vergilerin tahsili ve denetimi işi "Tudun" adı verilen memurlar tarafından yapılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü