Eğitim Sitesi

Anchor Tag / Text Nedir? Anchor Tag / Text Hakkında Kısaca Bilgi

Anchor Tag / Text Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Anchor Tag / Text:

Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir.

Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Linkbait: Az bulunan hatta hiç bulunmayan bir konu hakkında yazı yazmak.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Link Popularity: Link popülerliği. Sayfanıza başka sayfalardan verilen bağlantıların yani sizin backlinklerinizin hem nicelik hem de daha çok nitelik bakımından yoğunluğudur. Bağlantı veren sitenin sizinle aynı konuda olması, o sitenin de popüler olması, önceden ceza almamış olması ve linkin nofollow tag'ıyla işaretlenmemiş olması önemlidir.

    Dofollow Link: Link verilen siteye kefil olmak yani link verilen sitede kaliteli içerik olduğunu gösterir. Eğer dofollow verilen siteyi Google örümcekleri olumsuz bulursa sizin siteniz için de kötü bir durum olacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü