Eğitim Sitesi

Anahtar yönetimi Nedir? Anahtar yönetimi Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtar yönetimi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtar yönetimi:

Açık anahtarlı kriptografide her kullanıcıya farklı anahtar çiftleri verilmesi, kullanıcıların açık anahtarlarının herkesin ulaşımına açık olarak saklanması ve kullanıcıların gizli anahtarlarının mutlak gizliliğinin sağlanmasından sorumlu düzen. (key management)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Watermark: Türkçe karşılığı filigran olan ama ağırlıklı olarak Watermark, veya Digital Watermak olarak kullanılan bu terim, görsellerin üzerine yerleştirilmiş özel işaret veya simgeleri ifade eder. Genellikle internet üzerinde yayınlanan bir görselin başka sitelerde yayınlanmasını engellemek veya yayınlansa bile ilk yayını yapan sitenin hangisi olduğunu göstermek amacıyla, sitenin logosunun görsel üzerine yerleştirilmesi şeklinde kullanılır.

    Veri elemanı rehberi: Tanımlanmış, isimlendirilmiş veri elemanı niteliklerinin, uygun veri elemanı değerinin nasıl simgeleneceğine ilişkin spesificasyonları içeren liste. (Data element directory)

    Bölüm kodu: Bölüm rehberinde tanımlandığı şekilde, her bölümü tek olarak gösteren kod.(Segment code)

    Açık bilgisayar ağı: İsteyen herhangi bir bilgisayar kullanıcısının bağlanabileceği ve diğer kişilerle bilgisayar üzerinden iletişim kurabileceği, herkese açık elektronik iletişim ortamı. Örnek: Internet. (open computer network)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü