Eğitim Sitesi

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtar Kelime Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Anahtar Kelime:

Kullanıcıların ulaşmak istedikleri içeriği bulmak için tercih ettikleri yazdıkları kelimeler.

 

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtar Kelime:

Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    SEM (Search Engine Marketing): Arama motoru pazarlama

    Alt Alan Adı: Normal bir alan adından daha dar bir kategoriyi tanımlamak için kullanılan bir tür alan adı.

    Cross Linking: Çapraz link / bağlantı. Anlam olarak karşılıksız link demektir. Örnek olarak; anlaşma gereği ziyaretçimiz kendi sitesinden bizim sitemiz Hep Tasarım'a link verecek olsun. Biz de Hep Tasarım sitemizden değil de bir başka sitemizden müşterimizin sitesine link/bağlantı verirsek Google'ın sevdiği bu çapraz link yani karşılıksız link mantığına uymuş oluruz.

    Cloaking: Bir BlackHat SEO yönetimidir. Siteye gelen ziyaretçinin gerçek kişimi yoksa arama motorumu olduğunu tespit eder. Gerçek ziyaretçi ve arama motoru örümceklerine farklı sayfalar göstererek arama motorunu yanıltır. Birçok arama motoru tarafından kullanımı yasaklanmıştır. Bir sitenin Google arama motorundan banlanması(engellenmesi) için ilk etkenler arasında cloak gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü