Eğitim Sitesi

Amortisör Takozu Nedir? Amortisör Takozu Hakkında Kısaca Bilgi

Amortisör Takozu Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Amortisör Takozu:

Amortisör takozu adından da anlaşılacağı gibi, amortisöre bağlanan bir parçadır. Bu parça tekerleklerin içinde bulunduğu çamurlukların tepe noktasında ana şaseye bağlantı noktasında, tekerleklerin sağa ve sola dönerken rahatça bu görevi yapması için rulmanlı (bilyalı) bir parçadır. Bu parça zamanla aşınır vazifesiniz yapamaz hale gelir. Bu durumda aracınızla çukurlara girdiğinizde sesler gelir. Takırtı ve lak-luk şeklinde ses verir. Bu durumda yapılacak işlem bu parçanın acilen değiştirilmesidir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Transistör: Elektrik anahtarı gibi kullanılan bir elektronik düzendir. Bazı ateşleme sistemlerinde platinlerin ömrünü artırmak için kullanılır.

    Kevlar: Daha çok yarış otomobillerinde kullanılan, hafif ancak dayanıklı olan elyaf içerikli bir maddedir. Ayni zamanda soğuk havalarda motosiklet yarışçılarının soğuktan korunmaları için üretilen giysilerde de kullanılır.

    Gray market (Gri pazar): Günlük hayatta çok az kullanılmasına karsın, genel olarak yakından tanıdığımız bir terimdir. Daha çok ithalat yapan galericiler için kullanılan terim, resmi ithalatçıların bilgisi dışında, aracın, bireysel olarak herhangi bir ülkeden ithal edilerek satılması anlamına geliyor. Bu araçlar, markanın resmi ithalatçıları ve üreticileri tarafından garanti kapsamına alınmazlar. Araçlar, genel olarak satın alındığı ülkenin özelliklerine göre üretildiğinden, arıza çıkarabilirler.

    Baga: Supap yuvalarına takılan madeni halka. Genellikle yüksek sıcaklığa dayanabilen malzemeden yapılır ve egzoz yuvalarına takılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü