Eğitim Sitesi

Amentü Nedir? Amentü Hakkında Kısaca Bilgi

Amentü Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Amentü:

Arapça "İnandım." anlamına gelen ve İslamiyet’in temel İnançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma" yı dile getiren söz.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âmentü:

1. İnanç esaslarını içinde bulunduran dua.

2. Arapça "İnandım" anlamına gelen ve İslamiyet'in temel inançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma"yı dile getiren söz.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Mümin: Allah’ın varlığını, birliğini ve Hz. Peygamber’in Allah Teâlâ’dan getirdiği kesin hüküm ve bilgileri kalp ile tasdik eden, tereddütsüz kabullenip teslim olan kimse. İnanan, iman eden, gönülden bağlanan, güven veren, güvene kavuşturan kimse. Allah katından peygamberleri aracılığı ile gelen her şeyi, tereddütsüz olarak doğrulayan ve kabul eden kişi,

    Te'dib: Terbiye etme.

    İndeks: Bir belgenin ya da bir kitabın içindeki bilgilerin bulundukları yerlere yollama yapan ya da bunun için anahtar niteliği taşıyan göstergeler listesi. Dizin.

    Tevhid: 1. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma. 2. Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü