Eğitim Sitesi

Ambrans Nedir? Ambrans Hakkında Kısaca Bilgi

Ambrans Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ambrans:

Fon perdeleri kenara toplamak için broçol ve kuşakların takıldığı, uçları süslemeli metal aksesuarlar.

 

Perdecilik Terimi Olarak Ambrans:

Fon perdeleri kenarlarına takılmak suretiyle broçol ve kuşakların takıldığı uçları süslemeli metal aksesuarlardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Görünüş: Bir yapının tümünün ya da bir parçasının düşey bir düzleme perspektifsiz olarak düşürülmüş gibi çizilen şekli. Binanın tüm cephelerinin görünüşleri çizilerek her görünüşte, cephe kaplamasının çeşidi, kapı ve pencere doğramalarının şekli, pencere kanatlarının açılış yönü belirtilmektedir. Yağmur olukları iniş boruları gösterilir. Fazla ayrıntılara girilmeden, gerekli görülen yerlere kodları verilir. Görünüşler kat planlarının çizildiği ölçekte çizilmektedir.

    Betonarme: Beton ile donatı adı verilen demir çubukların beton içine yerleştirilmesi sonucu elde edilen kompozit malzeme.

    Rustik Perde: Kumaş veya tül perdelerin uygulanmasında kullanılan, rustik borularına adapte edilmiş perdelerdir. Özellikle perdelik ve kartonpiyer bulunmayan mekanlarda tercih edilir. Korniş sistemine uygulanabilen perde modellerinin pek çoğu, rustikli perde olarak da uygulanabilir. Perdeler, rustik borusu üzerinde, kullanılan rustik borusunun materyaline göre ahşap veya metal halkalarla, kumaş ya da deri britlerle, dekoratif metal halkalarla, kumaşa adapte edilen kapsüllerle hareket eder. Rustikli perdede, tercihe göre, ikili rustik uygulaması yapılarak ya da rustik borusu arkasına perde rayı takılarak, kumaş veya tül perde bir arada kullanılabilir.

    Gardırop: Giysi dolaplarına genel olarak verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü