Eğitim Sitesi

Amalgam Dolgular Nedir? Amalgam Dolgular Hakkında Kısaca Bilgi

Amalgam Dolgular Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Amalgam Dolgular:

En uzun süredir kullanılan dolgu maddesidir. Gümüş, kalay ve bakır alaşımının cıva ile karıştırılması ile elde edilir. Çiğneme kuvvetleri karşısındaki direnci çok yüksektir. Dezavantajı görünümünün estetik olmamasıdır.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Veneers Kaplama: Diş rengindeki maddelerden, dişe tam uyacak şekilde yapılan bu ince kaplamalar ön dişlere yapıştırılarak dişlerin daha güzel görünmesini sağlar.

    Lingual: Dişin dile en yakın iç yüzeyini ifade eder.

    Plak: 1. Dişlerin üzerinde biriken yumuşak, yapışkan madde; tükürük içinde bulunan bakteriler ve yemek artıklarından oluşur. Sert diş yüzeylerine yapışan ve ancak diş fırçası, diş ipi gibi ağız bakım ürünleriyle temizlenebilen bakteri plağı. Tartar. 2. Protein kalıntılarında bulunan ve sürekli dişlerde biriken renksiz, yapışkan bakteri tabakası. Bakteri plağı uzun süre temizlenmediği takdirde periodontal hastalıkların ve diş çürüklerinin ana nedenini oluşturur.

    Abrasyon: 1. Deri mukozanın sıyrılması, soyulması veya kazınması. 2. Dişin aşınması, yenmesi. 3. Deri ve mukoza üzerindeki tahriş bölgesi, sıyrık ve kazıntı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü