Eğitim Sitesi

Altyapı Nedir? Altyapı Hakkında Kısaca Bilgi

Altyapı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektirik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

Tarih Terimi Olarak Altyapı:

İnsanın üretime yönelmiş çaba ve bilgisini, üretimde kullanılan araçlarla, üretim yöntemlerini ve üretim ilişkilerini içine alan ekonomik temel için kullanılan genel kavram.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Altyapı:

Mesken, iş veya diğer amaçlı kullanılan bina ve bölgeleri destekleyen kanalizasyon, yol, elektrik, su, gaz, telekomünikasyon ve arıtımdan oluşan yapı bütünüdür.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Altyapı:

Bir kentte, yapı yapılabilmesi veya yapılan yapının içinde oturanlara yeterli bir barınma sağlayabilmesi için bulunması gereken yol, su, elektrik, gaz, atık su, yağmur suyu ve benzeri yapılar.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Altyapı:

Eytişimsel dünya görüşüne göre toplumun temelini oluşturan ve siyasa, hukuk, ahlak, eğitim, din gibi üstyapı öğelerini etkileyen ekonomik yapı.

 

İnşaat Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektrik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Beton: 1- Kum, çakıl ya da kırmataş, çimento, su ve gerektiğinde katkı maddeleri kullanılarak elde edilen yapı malzemesi. 2- Su, çakıl, kum ve çimentonun belirli oranlarda karıştırılması sonucu elde edilen belirli bir süre sonra sertleşen malzeme.

    Eviye: Mutfaklarda bulaşıkların yıkanmasında ve laboratuarlarda kullanılan su akıtma yeridir. Yapıldıkları malzemeye göre seramik, dökme demir emaye, sac emaye, paslanmaz çelik sac olarak adlandırılır. Günümüzde en çok tercih edilenler paslanmaz çelik sac ve seramikten imal edilen eviyelerdir. Tek ve çift gözlü tipleri vardır.

    Sömel: Temel pabucu.

    Sirkülâsyon: Dolaşım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü