Eğitim Sitesi

Alto (İt.) Nedir? Alto (İt.) Hakkında Kısaca Bilgi

Alto (İt.) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Alto (İt.):

Kadın ve çocuk seslerinin en pes(kalın) olanı. Terim aynı alandaki erkek sesleri için de kullanıldığı gibi, Fransızcada "viyola" karşılığı olarak da kullanılır. Alto anahtarı portenin üçüncü çizgisine konan "do" anahtarıdır.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Müzikli Dram: Wagner'in Lohengrin'den sonra operalarına verdiği ad. Wagner bu operalarında müziksel, dramatik ve görsel öğelerin eşit işlevi olduğunu ileri sürer.

    Aksan: Vurgu, vurum. Accent (Fr.).

    Piyano Müziği: Orgdan ayrı olarak başlı başına ilk piyano okulunu Paul Hoftheimer kurmuştur. Öğrencileri Kotter, Kleber de onun yolunda yürümüşler ve bu yolla piyano yavaş yavaş yayılmaya başlamıştır. İngiltere'de Elisabeth devrinde genelde varyasyonlar ve dans parçaları içeren piyano eserleri yazılıyor ve çalınıyordu. Almanya'da Barok devrinden sonra piyano süitleri, Froberger, Kerll, Muffat, Krieger, J. Ch. Bach, Kuhnau gibi virtüözler elinde mükemmel bir şekil aldı. İtalya'da ise bu zamanın en büyük piyanistleri, Frescobaldi, Pasquini, D. Scarlatti; Fransa'da Chamboniéres, L. Marchand ve özellikle Fr. Couperin'di. Piyano sonatları Rameau, Daquin gibi Fransızlar ve Platti, D'Alberti, Paganelli, Rutini gibi İtalyanlar elinde gelişti.

    Zeybek: Ege yöresine özgü bir müzik veya oyun türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü