Eğitim Sitesi

Alt Kültür Nedir? Alt Kültür Hakkında Kısaca Bilgi

Alt Kültür Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Alt Kültür:

Bir toplumdaki egemen toplumsal grubun dışında bulunan toplumsal grupların kendi kültürlerine denir. Egemen kültür biçiminin dışında bulunan kültür normları.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Alt Kültür:

Özellikle bölgesel, etnik, sınıfsal ve dinsel temellerden oluşan farklı kültürel yapılar.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Felsefe: - Yunanca seviyorum "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen felsefe "bilgi sevgisi" veya "bilgelik sevgisi" ya da "hikmet arayışı" anlamındadır. - Felsefe sözcüğünü ilkez kullanan Pythagoras dır. - Felsefe, soru sorma, sorgulama yapabilme, akıl yürütme yeteneğine dayalı düşünmedir. - Felsefe, hayatı ve anlamını sorgulamadır. - Felsefe, dünyaya yönelen meraktır. - Felsefe, evreni ve insanı açıklama çabasıdır. - Felsefe, insan merak ve hayretinden kaynaklanır. - Felsefede önemli olan felsefi sonuçlardan çok bu sonuçlara varma biçimidir. - felsefede cevaptan çok soru önemlidir. Onu dinamik ve etkin kılan sorulardır. - Filozof, bilgiyi arayan kişidir. - Felsefe bir bilim değildir.

    Dürtü: 1- Fizyolojik olan ve tüm canlılarda görülen güdülenme durumları. Örnekler; açlık ve susuzluk. 2- Organizmadaki eksikliği gidermek için doğan güçtür. 3- Davranışa veya faal çabalamaya iten güç.

    X-ekseni: Bir grafiğin yatay ekseni. Bağımsız değişkenin değerleri bu eksen üzerinde gösterilir.

    Panteizm: 1. Evren ve tanrıyı bir ve aynı gören anlayış.Evren=Tanrı. 2. Tanrı'nın dünyaya aşkın değil de, içkin olduğunu öne süren Tanrı anlayışı ya da görüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü