Eğitim Sitesi

Alivre Satışlar Nedir? Alivre Satışlar Hakkında Kısaca Bilgi

Alivre Satışlar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Alivre Satışlar:

Belirli nitelikte ve miktarda malın belirli bir fiyattan belirli bir tarihte teslim edileceğine ilişkin sözleşme yapılması.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Banka Kredileri Eğilim Anketi: Ülke ekonomisinde büyümenin finansmanında önemli bir faktör olan banka kredilerinin eğilimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi, kredi arzını etkileyen koşullarda gerçekleşmiş ve gerçekleşmesi beklenen değişimler, bu değişimlerde rolü olduğu düşünülen faktörler ve kredi talebinin izlenmesi amacıyla üç aylık dönemleri kapsayacak şekilde uygulanan bir ankettir. BKEA (Bank Loans Tendency Survey- BLTS)

    Tarımsal İşletme: Modern ekonomilerdeki çok sayıda çiftliğin büyük ve şirketleşmiş yapısını yansıtan bir terimdir.

    Türev Ürünler (Derivative Products): Getirisi başka bir kıymetin getirisine bağlanmış, diğer bir deyişle başka bir kıymetin getirisinden türetilmiş mali araçlardır. Futures ve opsiyon sözleşmeleri bu araçlara örnektir. Bu tür araçlar, döviz, faiz, altın gibi her türlü ürün üzerinden türetilebilir. Böyle bir durumda, örneğin döviz üzerine yazılan bir opsiyon kontratında, opsiyon kontratının getirisi üzerinden türetildiği dövizin piyasadaki hareketine bağlı olacaktır.

    Eurocheque (Euro-çek): Avrupa'da nakit kullanmadan alışveriş imkânı sağlayan, çek ile ödeme sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü