Eğitim Sitesi

Aktin Nedir? Aktin Hakkında Kısaca Bilgi

Aktin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Aktin:

Kaslarda kasılmayı sağlayan protein yapıdaki ince iplikler. Miyozinle birlikte kasın, kasılma ve gevşemesini sağlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Aktin:

Kaslarda kasılmayı sağlayan protein yapıdaki ince iplikler.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Aktin:

1. Aktin miyoflamentinin yapısını oluşturan protein.

2. Kas kasılmasında rol oynayan bir protein çeşidi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Uyarılma: Hücrenin bir uyarana hemen cevap vermesi.

    Saprofit: 1. Ölü organizma ya da atık organik maddeleri ayrıştırarak besin sağlayan organizma. Çürükçül. Ayrıştırıcı. 2. Karbon ve enerjisini ölmüş organik maddelerden gelen besin maddelerini absorblayarak elde eden bir organizma. 3. Doğada ölmüş ya da çürümekte olan maddeleri hücre dışı enzimleri ile ayrıştırarak beslenen ve bu maddelerin besin içeriklerini bitkiler tarafından tekrar kullanılabilir yapıya dönüştürerek toprak yapısının iyileşmesini sağlayan mantar ve bakteriler. 4. Ölü canlılar veya organik maddeler üzerinden beslenen, çürükçül, ayrıştırıcı.

    Antikor: 1. Vücuda giren yabancı maddeleri (antijen) yok etmek için akyuvarların salgıladığı savunma maddesi. 2. Kan ya da dokularda bulunan bazı yabancı maddelere karşı tepki olarak oluşturulan proteindir. 3. Çok hücreli organizmaların bağışıklık sistemi tarafından antijene karşı geliştirilen glikoprotein yapısındaki moleküller. 4. Mikro organizmalara ve antijenlere karşı vücudu korumak amacıyla insan ve hayvan vücudunda üretilen protein yapısında olan maddelerdir.

    Eşeysiz Üreme: 1. Tomurcuklanma, bir hücrenin bölünmesi veya yenilenme gibi yollarla gerçekleşen, genetik olarak birbirinin aynı olan yavruların meydana geldiği, sadece tek bir ebeveynin yer aldığı üreme şekli. 2. Bir canlının özelleşmiş üreme hücrelerini meydana getirmeden tıpatıp atasına benzer canlıların oluşmasını sağlayan üreme şeklidir. Cinsiyet faktörü kullanılmadan yapılan üreme şeklidir. 3. Erkek ve dişi bireylerin ayrı üreme hücrelerinin söz konusu olmadığı, tamamen benzer genetik yapıda bireylerin oluşumunu sağlayan üreme tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü