Eğitim Sitesi

Akromatik Nedir? Akromatik Hakkında Kısaca Bilgi

Akromatik Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Akromatik:

Kromatik renklerin dışında kalan siyah, beyaz ve gri.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Akromatik:

Beyaz ışığı çözümlemeden geçiren; renksemez. / Kromatik renklerin dışında kalan siyah, beyaz ve gri. / Kromatik görüntü bozulmasına karşı gerekli düzeltme yapılmış objektif. bkz akromatik objektif. (achromatic)

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Mitoloji: 1. Çok Tanrılı dinlerde tanrı ve yarı-tanrıların eylemleri ile onların insanlarla ve diğer yaratıklarla ilişkileri konusundaki efsaneler, öyküler, inançlar bütünü. Genellikle bilinen Yunan ve Roma mitolojileridir. Oysa aynı biçimde eski Türk, Germen ve Aztek mitolojilerinden de söz edilebilir. Mitoloji, içinde üretildiği toplumun resim ve heykel sanatlarının konu seçiminde başvurduğu ana kaynaktır. 2. Bir milletin uydurduğu ve inandığı özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait efsanelerin tümü. 3. Mitleri, doğuşlarını, anlamlarını yorumlayan, inceleyen bilim. 4. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan uygarlığına ait mitlerin, efsanelerin bütünü.

    Sütun Bileziği: Bir sütun gövdesini saracak şekilde madeni çember. Bu çemberin amacı sütunun ağırlık altında dağılmasını önlemektir.

    Dekoratör: Bir oyunun dekorunu önce kâğıt üzerinde renkli taslağı, sonra planlayıp çizen ve sonunda bu plana göre hazırlanmasını denetleyen sanatçı.

    Sebil: Cadde ya da sokak kenarlarında yoldan geçenlerin su içmesi için yapılmış hayır yapıları. Sebillerin çeşmelerden farkı bir su sağlama sistemine bağlı olmamalarıdır. Daire ya da çokgen plan kuruluşları ile sebiller bir iç mekâna sahiptirler ve bu mekân dışarıya üzerinde küçük pencere açıklıkları bulunan madeni şebekelerle açılır. Sebiller bir külliyenin parçası olabileceği gibi bağımsız olarakta inşaa edilmişlerdir. Özellikle 18. Yüzyıldan sonra İstanbul'da çok sayıda sebil inşaa edilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü