Eğitim Sitesi

Akreditasyon / Muadelet belgesi Nedir? Akreditasyon / Muadelet belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Akreditasyon / Muadelet belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Akreditasyon / Muadelet belgesi:

Ulusal anlamda kabul görmüş mesleki kuruluşlar veya bölgesel denklik kuruluşları tarafından kolejlerin ve üniversitelerin onaylanması.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yükseköğretim Kurumları: Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuvarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezleridir. Yüksek teknoloji enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim- öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip bir yükseköğretim kurumudur.

    Akademik Danışman: Bir yüksekokulun öğretim üyeleri arasından seçilen ve öğrencilere sadece akademik konularda yardımcı olan ve akıl veren kişi.

    Vakıf Üniversiteleri: Bu üniversiteler çeşitli eğitim vakıfları tarafından kurulan özel üniversitelerdir. Harçları oldukça yüksek olup, tercih klavuzunda her üniversite harç miktarlarını belirtir.

    Yüksekokul: 1. Üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. Yüksekokullarda genellikle iki yıllık eğitim verilir. Önlisans veya iki yıllık üniversite olarak kurumlar meslek yüksekokulu olarak da adlandırılır. Lisans veya 4 yıllık üniversite olarak belirlenen kurumlar uygulamalı bilimler yüksekokulu olarak adlandırılır, fakülteler ile eşdeğer özelliğe sahiptirler. 2. Çeşitli meslek kolları için kalifiye eleman yetiştiren yükseköğretim kurumu. Belli bir mesleğe yönelik eğitim-öğretime ağırlık veren, bir fakülteye veya doğrudan rektörlüğe bağlı olan bir yükseköğretim kurumudur. Örneğin, Cumhuriyet Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu veya Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye-Meslek Yüksekokulu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü