Eğitim Sitesi

Akit Nedir? Akit Hakkında Kısaca Bilgi

Akit Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Akit:

Sözleşme, antlaşma, yeminleşme.

 

Hukuk Terimi Olarak Akit:

Bir işi karşılıklı olarak kararlaştırıp üstlerine alan taraflardan her biri; sözleşme veya mukavele yapan.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Akit:

Sözleşme.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Akit:

Düğüm, bağlama; iki kişi veya taraf arasında bir iş konusunda icap ve kabulü okuyarak anlaşmaya varılıp taahhütte bulunulması; örneğin alım satım akdi, evlilik akdi.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Akit:

Tarafların karşılıklı beyanların alındığı resmi senet tanzimine tabi işlemine denir.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Sabır: Hoşa gitmeyen olaylar, insanı zorlayan durumlar karşısında ruhsal dengeyi bozmamak için, dünya ve ahiret yararlarını düşünerek insanın kalbinde yer tutan sükûnet ve dayanma kuvveti, Allah’a sığınıp güvenerek bela ve felaketlere direnç gösterme.

    Mahreç: Harflerin çıkış yerleri demektir. Harflerin çıkış yerleri, boğaz, dil ve dudaklar ile boğaz boşluğu ve genizdir.

    İbadet: 1. Boyun eğme, itaat etme, saygı duyma. 2. Kulluk etme, tapınma. 3. Ululama, övme, yüceltme. 4. Allah’ın insanlara emrettiği ve insanların da Allah’a karşı yapmakla yükümlü oldukları tüm davranışlar. 5. İnsanın yaratılış amacına uygun olarak, Hz. Peygamber’in uygulamalarını esas alıp niyet ederek yapmış olduğu Allah’a yaklaşma şekilleri; davranışlar. 6. Tevhit inancına bağlı kalarak sadece Allah emrettiği için ona sevgi, saygı ve tazim göstermek amacıyla Allah’ın rızasını kazanmak için niyet ederek belirli zamanlarda ve şekillerde yapılan iş, amel.

    Vakıf: Bir malın mülkiyetini kendi şahsında tutarak yararlanma hakkını insanların hizmetine sunan kişi veya kurum, vakfeden.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü