Eğitim Sitesi

Akım Trafosu Nedir? Akım Trafosu Hakkında Kısaca Bilgi

Akım Trafosu Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Akım Trafosu:

Akımı belli bir oran dahilinde değiştirip yüksek gerilim devresinden izole ederek koruma ve ölçü devrelerine veren cihazdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği: Bir Üretim Grubunun, kendi dışındaki enerji kaynaklarından faydalanmaksızın üretime başlama ve İletim yada Dağıtım Şebekesinin bir bölümünü, ESİ yönergeleri doğrultusunda enerjileme yeteneğidir.

    Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması (BA): Yeni kullanıcılar tarafından, Tesis ve Teçhizatlarının İletim Sistemine Bağlanmasından önce, ana bağlantı ve sistem kullanım anlaşmasıyla birlikte imzalamış olması gereken anlaşma. İletim Sistemine bağlantının sağlanmasından sonra, bu anlaşma, tarafların davranışlarında belirleyici olur.

    Otomatik Gerilim Regülasyonu: Bir Üretim Grubunun ya da transformatörün gerilimini belirlenmiş sınırlar içinde kalacak şekilde kontrol eden sistem.

    Isıl Değer: Katı ve sıvı yakıtların 1 kg'nın, gaz yakıtların ise 1 m³ ünün, 0 C'da ve 760 Torr'luk basınç altında yanması ile k cal olarak çıkan ısı miktarıdır. (k cal/kg ya da cal/m³).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü