Eğitim Sitesi

Akım Nedir? Akım Hakkında Kısaca Bilgi

Akım Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Akım:

Sanatta, siyasette veya düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz. Fovizm, Empresyonizm ve Kübizm gibi sanat görüşleri.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Akım:

Bir topluluğun (yıldız ya da cisimler) belli bir doğrultudaki devinmesi.

 

Fizik Terimi Olarak Akım:

Elektrik yüklerinin belirli bir yönde akışı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Akım:

1. Hava, su gibi akışkan maddelerin veya elektrik yüklerinin belli bir yönde akışı, yer değiştirmesi, cereyan.

2. Bir yerden başka bir yere hareket anlamına gelen akım; fizikte elektrik akımı anlamına gelmektedir.(-) eksi yüklü (yani fazla elektronla yüklü) bir A cismini (+) pozitif yüklü (yani elektron kaybetmiş) bir B cismine iletken bir telle bağlayacak olursak elektronlar A cisminden B cismine doğru akarlar. Böylece iletken telde akım meydana gelmiş olur.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Akım:

Sanatta, siyasette, düşünce hayatında ortaya çıkan yeni bir görüş, yöntem, hareket, cereyan, tarz.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Dışavurumculuk (Expressionizm): XX. Yüzyılın başlarında izlenimciliğe tepki olarak ortaya çıkan ve sanatçının duygularını renklerle ya da deformasyon yoluyla belirtmesini amaçlayan anlatımcı sanat akımı.

    Havari: 1. Hz. İsa'nın öğüt ve inançlarını yayma işiyle görevlendirdiği on iki yardımcısından her biri. 2. Hıristiyanlıkta dini yaymakla görevlendirilmiş on iki yardımcıdan biri.

    Vitray: 1. Renkli camların belli bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirilişi. Avrupa'da özellikle kiliselerin pencerelerini süsleyen vitraylarda, doğaya özgü motiflerin yanında dinsel konular da belli bir düzen içinde resimlenmiştir. 2. Cam süsleme sanatı. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 3. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim. 4. Renkli camları, bir kompozisyon oluşturacak biçimde kurşun şeritlerle bir araya getirerek pencereye yerleştirme teknik.

    Malakâri: Yapıların daha çok iç yüzeylerinde kullanılan ve yüzeysel alçı kabartmanın renklendirilmesi ile elde edilen bir süsleme tekniği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü