Eğitim Sitesi

Akarsu Ağı Nedir? Akarsu Ağı Hakkında Kısaca Bilgi

Akarsu Ağı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Akarsu Ağı:

1- En küçük dereden ana ırmağa değin, bir akarsuyun beslenme teknesi içinde tüm kollarıyla birlikte oluşturduğu suyolu örgüsü.

2- Bir akarsu ve kollarıyla bunlara karışan çok sayıdaki dere ve dereciklerin birleşmesinden doğmuş akan suyolları ağı. (Drenaj Sistemi)

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Delta: 1. Akarsuların denize ulaştıkları yerlerde taşıdıkları maddeleri biriktirmesiyle oluşan üçgen biçimli alüvyal ovalardır. Deltalar, taban seviyesi ovalarının bir çeşididir. Onlardan ayrılan yönü biriktirmenin deniz içinde olmasıdır. 2. Akarsuların taşıdıkları alüvyonlarını (taş - toprak) denize döküldükleri yerlerde biriktirmeleri ile oluşturdukları kıyı ovalarına delta denir. Bir kıyıda deltanın gelişebilmesi için; - akarsuyun bol miktarda malzeme taşıyor olması, - denizin derin olmaması, - gelgitin güçlü olmaması, - kıyıda güçlü akıntıların olmaması gerekmektedir.

    Fauna: 1- Belirli bir bölgeye adapte olmuş(uyum sağlamış) ve o bölgede yaşamını sürdüren hayvan topluluğudur. 2- Bir ülke, bölge, özel bir çevre ya da döneme has tüm hayvanlardır. 3- Jeolojik bir dönemle ya da yöreyle ilgili insanlar dışındaki hayvanların tümünün yaşamı.

    Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar: Bir kez kullanıldıktan sonra, bir daha yerine gelemeyen doğal kaynaklardan kendini yenileyemeyen tükenebilir doğal kaynak türü.

    Transit: Gelip geçme

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü