Eğitim Sitesi

Akademik Danışman Nedir? Akademik Danışman Hakkında Kısaca Bilgi

Akademik Danışman Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Akademik Danışman:

Bir yüksekokulun öğretim üyeleri arasından seçilen ve öğrencilere sadece akademik konularda yardımcı olan ve akıl veren kişi.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Amfi: Öğrencilerin veya dinleyicilerin oturacakları sıraları arkaya doğru basamaklı olarak yükselen büyük dersliktir. Ders anlatıcı ve ders tahtası aşağıda, tiyatroya benzer yapıdır.

    ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı): Doktora ve Doçentlik derecesi almak isteyen adayların girmek zorunda oldukları, ÖSYM tarafından hazırlanıp uygulanan merkezi bir sınavdır. Bazı üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için de zorunlu tutulmaktadır.

    Özel Yetenek Sınavı: Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kayıt yaptırmak isteyen adayların girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Özel yetenek sınavları, sınavların değerlendirilmesi ve öğrenci yerleştirme işlemleri ÖSYM'den bağımsız olarak, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılır. Özel Yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler ÖSS'ye de girmek mecburiyetindedirler.

    Yükseköğretim Kurumları: Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuvarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezleridir. Yüksek teknoloji enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim- öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip bir yükseköğretim kurumudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü