Eğitim Sitesi

Ajitasyon Nedir? Ajitasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Ajitasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Ajitasyon:

Kişinin etrafa saldırganlığı, aşırı aktivitesi ile karakterize durum.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Ajitasyon:

Kimyasal işlemler sırasında, duyarlı yüzeye sürekli olarak bozulmamış banyonun temas etmesini sağlayan yöntem; Bu yöntem özellikle film ve kâğıtların geliştirme banyosunda bulundukları sırada ve saptama banyosunun (tespit banyosu ya da fix) ilk birkaç dakikasında çok önemlidir. Üretici firmaların bu konudaki uyarılarına aynen uyulmalıdır. (agitation)

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ajitasyon:

Kişinin etrafa saldırganlığı, aşırı aktivitesi ile karakterize durum.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Fissur Sealant: Diş çürümelerini önlemek üzere kullanılan plastik bir sıvıdır. Fissür örtücüler azı dişlerinin üzerindeki girinti ve çıkıntılara uygulanır. Hemen sertleşen bu sıvı dolgular, diş fırçası ile kolayca temizlenebilecek sığ yüzeyler oluşturur.

    Aşil Tendonu: Baldır arka kısmındaki kas grubunun, topuk kemiğine birleşmesini ve ayağın aşağı yukarı hareketini sağlayan yapı.

    Diş Hekimi Asistanı: Diş hekiminin hemen yanı başında duran, cihazları hazırlayan, iş sırasında aletleri veren, prosedürleri uygulayan ve diğer genel işlevleri yerine getiren profesyonel kişi.

    Delirium: Zehirlenmeler, ateşli hastalıklar, epilepsi, histeri ve akıl hastalıklarında görülebilen, titreme, hallüsinasyonlar ve saldırganlıkla birlikte bilincin kaybolması tablosuna verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü