Eğitim Sitesi

Air Traffic Control (Hava Trafik Kontrolü) Nedir? Air Traffic Control (Hava Trafik Kontrolü) Hakkında Kısaca Bilgi

Air Traffic Control (Hava Trafik Kontrolü) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Air Traffic Control (Hava Trafik Kontrolü):

Uçuş esnasında uçağın güvenli seyrinden sorumlu sistem veya kuruluş.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Early Booking: Erken rezervasyon.

    Doğal Kaynaklar: Üretim sürecinin değil, doğanın sağladığı mallar, değerler. Yenilenebilir doğal kaynaklar ve yenilenemeyen doğal kaynaklar olarak sınıflandırılır.

    Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet. 2- Dolaşma, turistik gezi. 3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

    Kurumlar Vergisi İstisnası: Kurumlar vergisi istisnası, turizm işletmesi sahibi olan kurumların elde ettikleri döviz hâsılatının belli bir oranının kurumlar vergisinden müstesna tutulmasına olanak veren bir teşvik tedbiridir. Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca, "turizm müessesesi" veya "seyahat acentası" işletme belgesi almış olan kurumların döviz olarak elde ettikleri hâsılatın yüzde 20'si, söz konusu dövizlerin yetkili banka veya müesseselere bozdurulduğunun belgelenmesi koşuluyla on yıl süreyle kurumlar vergisinden müstesna tutulmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü