Eğitim Sitesi

Ahlak Gelişimi Nedir? Ahlak Gelişimi Hakkında Kısaca Bilgi

Ahlak Gelişimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ahlak Gelişimi:

Bireye özgü inançlar ve değerler sisteminin gelişmesi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Eğitim Ölçütü: Başlangıçta yetişkinler arasındaki okuma yazma oranı ve ortalama eğitim süresi olmak üzere iki değişkenle, daha sonra yalnızca okuma yazma oranıyla hesaplanan ve insani gelişim dizininde kullanılan ölçütlerden biri. krş. gönenç ölçütü, sağlık ölçütü

    Özümleme: 1. Bir kimsenin öğrenmekte olduklarını kendi düşünce kalıbı içine sokması süreci. 2-Herbart'ın ruhbilim anlayışına göre yeni yaşantıların eski yaşantılarla birleştirilmesi süreci. 3. Yabancı kültür öğelerinin türdeş bir toplulukça benimsenmesi olayı. 4. Edinilen yeni bilgileri var olan bilişsel yapıya dâhil etme süreci.

    Ahlakçı: 1. Eylem, davranış ve düşüncelerinde ahlak kurallarına çok önem veren kimse. 2. Ahlak bilgini ahlak dersi veren filozof.

    Eğitim Planlaması: Ekonomik ve siyasal koşullar ile ülkenin ve öğrencilerin gereksinmeleri göz önünde tutularak bir eğitim dizgesinin siyasasını, öncelik verilmesi gereken işleri ve harcanacak parayı belirleme konularında ileriye dönük programlar geliştirilmesi, hazırlıklar yapılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü