Eğitim Sitesi

Ağırlık Merkezi Nedir? Ağırlık Merkezi Hakkında Kısaca Bilgi

Ağırlık Merkezi Terimi Hakkında Bilgiler

Matematik-Geometri Terimi Olarak Ağırlık Merkezi:

Bir üçgende üç kenarortay bir noktada kesişir. Kesim noktasına ağırlık merkezi denir. Ağırlık merkezi G ile gösterilir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Ağırlık Merkezi:

1-(fiziksel) Bir cismin bütün noktalarına ayrı ayrı etki yapan yer çekimi kuvvetlerinden oluşmuş tek kuvvet durumundaki bileşkenin uygulama noktası.

2-(mecazi) Bir işin en önemli bölümü.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ağırlık Merkezi:

Bir cismi oluşturan parçacıkları etkileyen çekim kuvvetleri bileşkesinin uygulandığı kuramsal nokta. Cisim ister Yer'de, ister başka bir gezegende olsun, her konumu için bu nokta değişmez.

 

Atletizm Terimi Olarak Ağırlık Merkezi:

Tüm vücut ağırlığının dengelendiği nokta.Sabit yerçekiminde vücut ağırlığının vücudun iç merkezine uyguladığı baskının dengeli olması.

 

    Benzer Matematik-Geometri Terimleri

    Üs: Bir kuvvete yükseltilmiş bir sayının üzerine yazılan ve kaçıncı kuvvete yükseltildiğini gösteren sayı: 5³ anlatımında 3 rakamı üstür. a bir reel sayı, x bir pozitif tam sayı olmak üzere; x tane a sayısının çarpımı aͯ dir. aͯ ifadesindeki a ya taban, x e kuvvet (üs) denir.

    Düzgün Kaplama: 1- Bir düzlemsel bölgenin boşluk kalmayacak ve figürler üst üste gelmeyecek biçimde yansıma, dönme, öteleme ve ötelemeli yansıma dönüşümleri yardımıyla bir figür kullanılarak örtülmesi. 2- Bir düzlemsel bölgenin, bir motif kullanılarak boşluk kalmayacak ve motifler çakışmayacak şekilde dönüşümler (yansıma, dönme, öteleme ve ötelemeli yansıma) yardımıyla örtülmesi.

    Denklemin Çözüm (Doğruluk) Kümesi: Bir denklemi sağlayan sayıların oluşturduğu küme. Bir deklemin köklerinin oluşturduğu küme.

    Odak Noktası: Konikte sabit noktaya koniğin odak noktası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Matematik-Geometri Terimleri Sözlüğü