Eğitim Sitesi

Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Nedir? Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Hakkında Kısaca Bilgi

Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey:

Zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerindeki eksiklikleri nedeniyle öz bakım becerilerinin öğretimi de dâhil olmak üzere yaşam boyu süren, yaşamın her alanında tutarlı ve yoğun özel eğitim ve destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Birey: Yaşına ve gelişim seviyesine uygun olmayan dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik, hiperaktivite ve dürtüsellik belirtilerini en az iki ortamda ve altı ay süreyle gösteren, bu özellikleri yedi yaşından önce ortaya çıkan, özel eğitim ile destek eğitim hizmetine ihtiyacı olan birey.

    Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizliği Olan Birey: Zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde hafif düzeydeki yetersizliği nedeniyle özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine sınırlı düzeyde ihtiyaç duyan birey.

    Üstün Yetenekli Birey: Zekâ, yaratıcılık, sanat, spor, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda akranlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren birey.

    Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim bozukluğu ile ilgi ve etkinliklerin belirgin sınırlılığı gibi özelliklerle kendini gösteren yaygın gelişimsel bozukluk durumudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü