Eğitim Sitesi

Aerodinamik Nedir? Aerodinamik Hakkında Kısaca Bilgi

Aerodinamik Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Aerodinamik:

Aerodinamik, araçların havanın içinde nasıl hareket ettiğini inceler. Aerodinamik genelde hava ile havanın içinde hareket eden katı kütleleri inceleyen bir bilim dalıdır. Otomobillerin hava sürtünme katsayısının düşük olması ve havanın içinden daha kolay geçebilmesi, aracın dengesini ve yakıt tüketimini olumlu etkileyen faktördür.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Aerodinamik:

Hareket hâlinde olan bir cisim üzerinde havanın oluşturduğu etkiyi inceleyen bilim.

 

Formula-1 Terimi Olarak Aerodinamik:

Otomobilin gövde yapısı,Downforce olarak bilinen 'hava akımıyla yere yapışmayı artırmak için geliştirilir.Bunun anlamı;otomobil pistte hızını arttırdıkça hareket eden hava onu yere daha fazla yapıştırır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Isı kontrol klapesi: Motorun egzoz manifoldunda ısıyla çalışan termostatik bir supaptır. Motorun sıcaklığına göre emme manifoldunu ısıtır.

    Koruyucu kılavuz: Tüp şeklinde bir borudur. Biyelin sökülmesi sırasında biyel cıvatalarına takılarak, krank muylusunu çizilip bozulmaktan korur.

    Üst ölü nokta (ÜÖN): Pistonun silindir içinde yukarıya doğru çıkarken, biyel ekseninin silindir ekseni ile paralel hale geldiği anda durduğu ve ters yönde harekete başladığı noktadır.

    Etil: Kurşun tetraetil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü