Eğitim Sitesi

Adenin Nedir? Adenin Hakkında Kısaca Bilgi

Adenin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Adenin:

1. Adenin timin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.

2. Enerji iletiminde önemi olan nükleik asit ve nükleotidlerin adenozin tri fosfat (ATP), adenozin di fosfat (ADP), adenilik asit (AMP) bileşeni.

3. Nükleik asitlerin yapılarında bulunan azotlu bir pürin bazıdır. Adeninin yapısına katıldığı bazı moleküller; ATP, ADP, AMP, NAD, NADP vb.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Adenin:

Nükleik asitlerin yapısında bulunan çift halkalı organik bir baz. A harfiyle ifade edilir. Adenin yapısına katıldığı bazı moleküller ; ATP, ADP, AMP, NAD, NADP vs.

 

Genetik Terimi Olarak Adenin:

Adenintimin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Adenin:

Pürin grubundan azotlu bir organik bileşik (Adenintimin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni.)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Angiospermler: Gerçek çiçekli trakeo fitler, çiçek ve meyvaya sahip, tohumları kapalı bir ovaryum içinde bulunan bitkilerdir.

    Testis: 1. Erkeklerde üreme hücrelerini oluşturan, aynı zamanda eşey hormonları salgılayan bir bez niteliği de taşıyan organ, er bezi. 2. Spermatozoonları üreten erkek gonadı. İnsanda ve öteki bazı memeliler de testisler skrotal kese içinde bulunurlar.

    Biyolüminesens: Bir organizmada, biyolojik işlemler sayesinde ışık üretilmesi. Bir hücre ya da hücredeki enzim sistemi tarafından ışık çıkarılması.

    Ultrasantrifüj: Yüksek devirli santrifüj. Bir solüsyon içindeki protein, nükleik asit gibi büyük moleküllerin ayrılmasında kullanılan yüksek devirde dönme özelliğine sahip cihaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü