Eğitim Sitesi

Adaptör Nedir? Adaptör Hakkında Kısaca Bilgi

Adaptör Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Adaptör:

Uygunlaştrıcı, çevirici, güçkaynağı.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Adaptör:

Fotoğrafçılıkla bir objektifle çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı, farklı boy ve şekillerdeki metal tüp, soket, priz, bilezik benzeri parça; uyarlayıcı.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Move: Track'lerin sıralamada yerlerini değiştirir (taşıma modu).

    Dalga Uzunluğu: Bir devre veya kanalın iletişim sığasını veya veri iletişim hızını veren bir ölçüdür.

    NETSCAPE: Netscape firmasının bir ürünü olan Netscape Navigator NCSA tarafından geliştirien Mosaic'in temeleri üzerine kurulmuştur. Şu günlerde 32 Bit sürümündeki Java eklemesiyle ve her sürümünde gelen yeniliklerle en çok aranan Web tarayıcısı durumuna gelmiştir. Mosiac'in asıl yaratıcısı olan Mark Andreessen NCSA firması tarafından kiralanarak Netscape'i yarattı. Firma ismini Netscape Communications Co. olarak değiştirip halka açıldı ve her biri milyarder oldu. Firma aynı zamanda Web sunucusu olmak isteyenler için de yazılım pazarlıyor. NCSA'ya bağlanıp Netscape'in son sürümünü edinmek için http://home.netscape.com/ adresine bağlanın.

    Firewall: 1. Bir LAN'ı (Local Area Network) güvenlik amacıyla 2 ya da daha fazla parçaya bölen yazılım ve donanım kombinasyonudur. 2. Özel ağ kaynaklarını diğer ağ kullanıcılarından korumak için, bir geçit sunucusuna yerleştirilen uygulama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü