Eğitim Sitesi

Açıt Nedir? Açıt Hakkında Kısaca Bilgi

Açıt Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Açıt:

Pencere ya da kapı boşluğu.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kombi: Bireysel ısıtma ve sıcak kullanım suyu temini için dizayn edilmiş, duvara asılan kombine cihazlardır. Kombi, şofbenlerde olduğu gibi borulardan gelen suyun ısıtılması ilkesi üzerine çalışır. Kombi cihazları ısıtma ve sıcak su sağlama amacına yönelik kullanılabilir. Sıcak su kullanımının öncelikli olduğu kombilerde sıcak su musluğunun açılmasıyla cihazdan anında sıcak su temin edilir. Kalorifer ve kullanma sıcak suyunu anında sağlayan kombiler yapı itibariyle şofbene benzer, ölçüleri de şofbene yakındır. Duvara monte edildikleri için fazla yer kaplamazlar. Kombi cihazları genellikle iki farklı ısıl kapasitededir. En çok kullanılan cihazlar 7500-20.000 kcal/sa kapasiteleri arasındadır. Diğerleri ise 10.000-30.000 kcal/sa arasında kapasite ayarı yapılabilen cihazlardır. Kombilerle yalıtımı iyi yapılmış bir yerleşim yerinde 300-350 m³'lük bir alan ısıtmak mümkündür.

    Rijit: Sert, katı, eğilmez, bükülmez. Oynak ya da esnek olmayan.

    Kapitone: Kapı iç yüzeyleri ile bazı duvarlara yapılan, altı dolgulu deri ya da kumaştan baklava desenli ya da düğmeli ses emici kaplama.

    Alkali Agrega Reaksiyonu: Alkali - agrega reaksiyonu, agreganın reaktif silis bileşenleri ile çimentonun alkalileri (Na2O ve K2O) arasında oluşan kimyasal bir olay.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü