Eğitim Sitesi

Açık dolaşım Nedir? Açık dolaşım Hakkında Kısaca Bilgi

Açık dolaşım Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Açık dolaşım:

Kanın atardamarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alış-verişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe geri dönmesine denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Açık Dolaşım:

Kanın damarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alışverişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe dönmesine denir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Açık Dolaşım:

Kanın damarlardan dokular arasındaki özel boşluklara yayılıp, madde alış-verişi olduktan sonra toplayıcı damarlarla kalbe dönmesine denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Amebosit hücre: Belirgin bir şekli olmayan, amip benzeri hücreler, ameboid.

    Bağlı Genler: Genler kromozomlar üzerinde yerleşmiş küçük fiziksel birimlerdir. Bir kromozomun üzerinde birden fazla genin bulunması, yani karakterlere etki eden alellerin aynı kromozom üzerinde olması durumuna bağlı genler denir.

    Solungaç: Suda yaşayan hayvanlarda bulunan, çoğunlukla vücut yüzeyinden ya da sindirim kanalının bir kısmından uzamış ince duvarlı solunum organı.

    Golgi Cisimciği: Hücre organeli, golgi aygıtı da denir. - Salgı maddelerini üretip zarla paketleyerek salgılar. Süt bezi, ter bezi, tükrük bezi, yağ bezi... gibi salgı hücrelerinde sayısı normalden fazladır. - Endoplazmik retikulumdan kopan parçalardan oluşmuştur. - Tek zarlı yapıdadır. - Salgılama , paketleme, sentezleme, depolama ve hücre zarının tamir edilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü