Eğitim Sitesi

Açık Oturum Nedir? Açık Oturum Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Oturum Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Açık Oturum:

Küçük bir konuşmacı öbeğinin bir konuyu ya da sorunu doğal bir ortam içinde tartışması amacıyla düzenlenen toplantı yuvarlak masa görüşmesi.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Açık Oturum:

1- Geniş halk kitlelerini ilgilendiren konuların, yine bu kitlelere o sahanın uzmanı kişilerce bir toplantı salonunda anlatıldığı etkinliklerdir. Geniş bir salon seçip seyirci toplanır, önceden belirlenen konu bu seyircilere sahanın uzmanı, tanınmış kişilerce anlatılır.

2- Güncel sorunların herkesin izleyebileceği biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Açık Oturum:

Güncel, siyasal, sosyal ve bilimsel konuların veya sorunların herkesin izleyebileceği bir biçimde açık olarak tartışıldığı toplantı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilimsel Film: Bilim verilerine dayanılarak yapılan, bilimsel bir konuyu işleyen film.

    Anlık: 1. Usavurma, yargılama ve anlama gücü. 2. Duyu ve istençten ayrı olarak düşünülen bilme yetisi. 3. Kavrayış gücüyle ilgili görevlerin tümü. 4. Bir kimsenin yaşayışı boyunca edindiği anlayışların toplamı.

    Bilgi Tazeleme Eğitimi: Görevlilere görevleriyle ilgili yöntem, teknik, araç ve gereçleri daha etkili bir biçimde kullanabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve görüşleri tanıtmayı ve geliştirmeyi amaç edinen iş dışı bir eğitim türü.

    Boğumlanma Bozukluğu: Çocuğun, anadilindeki bağımsız ve bileşik sesleri doğru, anlaşılır biçimde çıkaramayışı, genellikle sözcüklerin son seslerini söyleyemeyişi ya da güç sesler yerine kolayına gelen sesleri söylemesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü