Eğitim Sitesi

Açık Öğretim Nedir? Açık Öğretim Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Öğretim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Açık Öğretim:

Açık Öğretim Fakültesi, 1982 yılından beri Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren bir birimdir. Örgün eğitime devam etme imkânı olmayan kişiler bu sayede üniversite tahsili yapabilmektedir. Gerekli ders araç-gereci öğrencilere posta yoluyla ulaştırılmaktadır. AÖF öğrencileri sınavlara ikamet ettikleri ilçe sınırları dâhilindeki orta öğretim kurumlarında girerler.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Konservatuvar: Müzik ve sahne sanatlarında sanatçı yetiştiren bir yükseköğretim kurumudur. Örneğin, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ankara Devlet Konservatuvarı veya İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı.

    METEB (Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi): Aynı il içerisinde yer alan Mesleki Ortaöğretim kurumları ve bunların devamı niteliğindeki Meslek Yüksek Okullarından oluşan bölgeye METEB denir. Her il bir METEB' dir.

    Akademik Takvim: Yükseköğretim Kurumlarının, bir eğitim-öğretim yılı içerisinde yapacağı tüm aktivitelerin (başvuru, kayıt, sınav vb.) zamana bağlı olarak gösterildiği plan.

    Yerleştirme Puanı: Öğrencilerin AOBP'lerinin 0.15 ile meslek liseli öğrencilerin alan içi tercihlerinde ise 0.15+0.06 ile çarpılarak ham puana eklenmesiyle elde edilen puana yerleştirme puanı denir. Örneğin herhangi bir puan türünde Türkiye 1. olan bir aday aynı zamanda genel lisede okul birincisiyse YGS, LYS ve AOBP puanlarının en büyük değeri 500 olduğu için, yerleştirme puanının en büyük değeri : 500+(0.15 x 500)= 575 olacak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü