Eğitim Sitesi

ASR (Autuomatic Speech Recognition) Nedir? ASR (Autuomatic Speech Recognition) Hakkında Kısaca Bilgi

ASR (Autuomatic Speech Recognition) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak ASR (Autuomatic Speech Recognition):

İnsan sesini otomatik olarak algılayıp komutlara dönüştüren sistemler. Sesli yanıt sistemlerinde kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    WAP: WAP (Wireless Application Protocol - Kablosuz Uygulama Protokolü) özellikle WAP destekli cep telefonları için oluşturulmuş Web sitelerine erişim sağlar.

    Satellite Communication: Uydu iletişimi. Dünya üzerindeki çeşitli istasyonlar arasında veri iletişimi sağlamak için dünya yörüngesindeki uyduların kullanılması.

    Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution): Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

    Machine Iron Kurutma Programı: Machine Iron Kurutma Programı Bu program, yatak ve masa örtüleri gibi ütülenmesi gereken kalın kumaşları etkili şekilde kurutur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü