Eğitim Sitesi

ARPANET Nedir? ARPANET Hakkında Kısaca Bilgi

ARPANET Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak ARPANET:

İleri Araştırma Projeleri Ajansı Bilgisayar Ağı (Advanced Research Projects Agency Network). Internet ağı konusunda ilk çalışmalar yapılırken o ağa verilen ad. Bugünkü Internet'in temeli.

 

Bilgisayar Terimi Olarak ARPANET:

İleri Araştırma Projeleri Ajansı Bilgisayar AğıARPA tarafından finanse edilen ve Internet'e öncülük eden bir uzun mesafe iletişim ağıdır. İletişim konusundaki araştırmalara temel oluşturmuş, Internet'in geliştirilmesi sırasında omurga rolü üstlenmiştir. ARPANET birbirine kiralık hatlar üzerinden bağlı ve paket anahtarlayan bilgisayar sistemlerinden oluşmuştu. Savurma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (Defence Advanced Research Projects Agency).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    DSP: Sayısal sinyal işleme.

    URL (Uniform Resource Locator): WEB'in bir parçası olan bir kaynağın adresini belirtmek için kullanılan standart. Bölgenin dosyalarının saklandığı sunucunun adını, dosya dizin yolunu ve dosya adını bildiren bölge adresi formudur.

    Plugg-in: İnternetten download ettiğinizde (indirdiğinizde) size hiç farkettirmeden tarayıcınızın bir parçası oluveren minik programlar. Kullandıkça, hayatınızı nasıl da kolaylaştırdıklarını daha iyi anlayacaksınız.

    Bağlantı: Noktadan noktaya ayrılmış veya anahtarlanmış iletişim yoludur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü