Eğitim Sitesi

ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Nedir? ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Hakkında Kısaca Bilgi

ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı):

Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Transkript: Öğrencinin lisans eğitimi süresince almış olduğu derslerin toplamını, hangi dönemde alındığını, kaç krediye tekabül ettiğini, her dersin yılsonu puanını ve tüm derslerin yılsonu ortalamalarını içeren ayrıntılı bir karnedir.

    Çift Anadal Programı(ÇAP): Bir bölümün öğrencileri lisans öğrenimleri sırasında, eğer not ortalamaları yeterince yüksekse başka bir bölümün programını aynı zamanda takip edebilirler. Bu eğitim-öğretim programına "Çift-Anadal" Programı (ÇAP) denir. Yüksek lisans için aynı durum söz konusu değildir. Aynı anda iki yüksek lisans programının yürütülmesi YÖK tarafından kabul edilmemektedir.

    Anabilim Dalı-Anasanat Dalı: Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

    Erasmus: Erasmus bir öğrenci değişim programıdır. Bununla üniversite öğrencilerinin diğer Avrupa ülkelerinin akademik birikimlerinden faydalanabilmeleri, üniversiteler arası dayanışmanın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. (Bu program 3 ila 12 ay arasında uygulanır. Misafir oldukları üniversiteler, öğrencilerden harç parası talep etmez.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü