Eğitim Sitesi

4 Kapılı Buzdolabı Nedir? 4 Kapılı Buzdolabı Hakkında Kısaca Bilgi

4 Kapılı Buzdolabı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 4 Kapılı Buzdolabı:

3 kapılı bir buzdolabının kullanım kolaylığı ve verimliliği üzerine inşa edilen 4 Kapılı Buzdolabı, ikiye ayrılmış dondurucusuyla en iyi düzeni ve kolay erişimi sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Mobil E-posta: Mobil E-posta, kullanıcıların bir Web postası hesabı veya diğer bir uygulama aracılığıyla e-postalarını kontrol etmelerini sağlayan bir cep telefonu özelliğidir.

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Codec: Coder (Kodlayıcı) ve Decoder (Çözücü) kelimelerinin birleşimiyle meydana gelen bu terim, sinyalleri kodlayıp çözen yazılım veya donanım parçaları için kullanılır.

    Speed Dialing: Hızlı Arama. One touch dialing (tek tuş arama) diye de bilinen, önceden numaralara atanmış kişilerin tek tuşla aranmasını sağlayan teknoloji.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü