Eğitim Sitesi

1G Nedir? 1G Hakkında Kısaca Bilgi

1G Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 1G:

Birinci Kuşak analog mobil telefon kuşağının kısaltması. Kökeni 19. yy.'a kadar giden ilk kuşak sistemlerden bazıları halen ABD'de kullanımda.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dahili Su Deposu: Bu su sebilinin deposu, akıllı bir uygulamayla buzdolabı kapısının içine yerleştirilmiştir. Bu sayede su, konvansiyonel yan yana buzdolaplarına göre su sebiline daha kısa bir yolla ulaşır. Böylece, içme suyunun daha soğuk elde edilmesini sağlar.

    Talk Time (Konuşma Süresi): Kablosuz bir aracın, batarya gücünü tüketmeden önce, belirli bir iletim işleminde kullanıldığı süre (telefon görüşmeleri, veri gönderme ve alma). Konuşma süresi, saat ve dakika cinsinden ifade edilir ve iletim daha fazla güç gerektirdiği için bekleme süresinden daha kısadır.

    Blu-Ray: Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    Mobil E-posta: Mobil E-posta, kullanıcıların bir Web postası hesabı veya diğer bir uygulama aracılığıyla e-postalarını kontrol etmelerini sağlayan bir cep telefonu özelliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü