Eğitim Sitesi

Kurtlu Kuzu Şiiri

Kurtlu Kuzu

Benim kurdumu,
onun kurduna kaptırdık bugün.
Kurdu kuzuya kaptırdık diye,
Ağlamıştık dün,
Birgün gelir görür beni kurdum.
Kuzusumuyum ki onun?
Duyduk ki kuzu kurda emanetmiş her gün.

İsimsiz Şiirleri

  

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Benzer İsimsiz Şiirleri:

Harikalar Diyarı Ve Aşkım

seni görünce dünyada değil

harikalar diyarında olduğumu zannediyorum

ve bir tavşanın peşinden koşturuyorum

o tavşanın bana tehlikeli serüvenlere

sürükleyiceğini bildiğim halde

arkasından gidiyorum...

o tehlikeli serüvenler

sana duyduğum aşk ile,

o tehlikeli serüvenler,

masalsı serüvenlere dönüşüyor

İsimsiz

İçten Gelen Satırlar.

Bir eylül akşamında giderken bu şehrin sokaklarından geride bıraktıkların düşündürür seni. Uğruna onlarca kez canından vazgeçtiklerin kalır aklında. Bir de onların nelerden vazgeçtikleri… Düşünürsün saatlerce, günlerce, aylarca... Yoktur buna da verecek bir cevabın. Onca düşüncenin sonunda hep aynı cevabı bulursun yüreğinin içinde. Her sorunun cevabı aslında “koca bir hiçtir sadece”. Ne onu aklından çıkarabilirsin ne de sorularına bir cevap bulabilirsin. Sürüklenip gidersin cevapsız sorular denizinde. Boğulmaktan korkarsın ama yoktur başka çaresi bunun.



Giderken yanında götürdüklerin değil de geride bıraktıkların acıtır canını. En çok onları özlersin dostlarını, anılarını, kalbinde acısını dindiremediğin sevdalarını.. Sabahlara kadar uykusuz kaldığın geceleri, onu düşünerek yaktığın her sigarada çektiğin son nefesi özlersin. Yanında götürmeye çalışırsın ama hiçbiri gelmez seninle. Onların yeri ayrıdır çünkü. Koparıp alamazsın hiçbir anıyı yaşandığı yerden. Başını her yastığa koyduğunda uykularına tecavüz eder geçmişin, sabahlara kadar yok olup gidersin gecenin karanlığında.

Gitmekle silinemez şehrin gözyaşları. Her adımda daha da acıtır canını yağmurla yıkanan sokaklar. Yürüdüğün yollar korkutur artık seni. Tek başına yürümezsin, yürüyemezsin o ışıklı caddelerde. Yalnızlığın yansır şehrin kaldırım taşlarına. Tek başınalığının vurur gökyüzünde duran küçücük yıldızlara.

Gitmek gitmektir işte. Başka bir adı yoktur, başka bir tarifi yoktur bunun. Sağ tarafın gitmekten yana olur da, sol tarafında taşıdıkların zorlaştırır gitmeyi. Gidiş yolunu en iyi dönenler bilirde, dönmeyen çoktur bu yolda. Şimdi kalbinde simsiyah bir geçmişle terk ederken bu koca şehri, p.ç gibi ardına bakmadan git! Kaldır başını gökyüzüne ve ardına bakmadan al yalnızlığını çek git!

İsimsiz

Ekmek

çİFTÇİ SÜRER TARLAYI

SONRA EKER BUĞDAYI

BOY VERİR AZAR AZAR

SAPLAR GİTTİKÇE UZAR

BAŞAKLAR OLGUNLAŞIR

İÇLERİ DOLGUNLAŞIR



yAZIN ARTINCA SICAK

SARARIR HER BİR BAŞAK

BİÇERLER EKİNLERİ

ŞENLENİR HARMAN YERİ

OLUP BİTİNCE HARMAN

AYRILIR BUĞDAY SAPTAN



GÜZEL KOKULU EKMEK

OLMAZ SENİ SEVMEMEK

SENSİN YAMEKLERE BAŞ

HER YEMEĞE ARKADAŞ......


İsimsiz

Kurtlu Kuzu Şiiri