Selam kelamdan öncedir.
atasözünün açıklaması ve anlamı:
İslamiyet'in bir emri olan selamlaşma, bir ilgi ve sevgi belirtisidir. Dolayısıyla gönül kazanmanın önemli bir anahtarıdır. Yakınlarımıza, arkadaşlarımıza, hatta yabancılara bile vereceğimiz selam onlarla aramızda bir yakınlığın doğmasına yol açar; gönülleri birbirine yaklaştırır. Bu sebeple selamlaşmayı ihmal etmemek gereklidir. Selamdan sonra zaten imkân ve zaman varsa kelam (muhabbet) da gelecektir.
Sitemizde açıklamalı 6073 atasözü bulunmaktadır.
Benzer Atasözleri:
Osmanlı'nın ekmeği dizi üstündedir.
Yenice eleğim, seni nereye asayım?
Alçak yerde tepecik kendini dağ sanır.
Zamanın değerini, yapacak işi olan daha iyi bilir.
Her ağlamanın bir gülmesi vardır.
Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Tanımı:
Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.
Atasözleri, biçim yönünden diğer yazı türlerine göre farklı özellikler gösterir. Öykü, roman, şiir, deneme gibi yazı türleri pek çok cümlenin bir araya gelmesi ve anlam yönünden bütünleşmesiyle oluşur. Buna karşın atasözleri genellikle bir, en fazla iki cümleden oluşur. Bütün duygu ve düşünceler bu tek cümleye sığdırılır. Bu cümleler kişiden kişiye değişmez. Halkın ortak malıdır ve halk tarafından aynı biçimde söylenir.
Atasözleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın