Eğitim Sitesi

Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler 2

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN TAVSİYELER 2 43) Radyasyondan kendinizi koruyun, radyasyon yayan cihazları araştırın, öğrenin ve önlem alın. 44) Her gün et yemeyin, haftada en çok iki gün et tüketin. 45) Sentetik kumaşlar kullanmayın. Örneğin: Polyester, Naylon...

Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler 2

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN TAVSİYELER 1

BU YAZININ 1. BÖLÜMÜNÜ(Öncesini) OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

43) Radyasyondan kendinizi koruyun, radyasyon yayan cihazları araştırın, öğrenin ve önlem alın.

 

44) Her gün et yemeyin, haftada en çok iki gün et tüketin.

 

45) Sentetik kumaşlar kullanmayın. Örneğin: Polyester, Naylon, Rayon, Akrilik vb. gibi. Bunun yerine Pamuk, Keten, Yün, Kaşmir gibi doğal kumaşlar tercih edin.

 

46) Çok faydalı olan bu besinleri bolca tüketin: Süt, bal, hurma, ceviz, fındık, balık, lahana, sarımsak, kinoa, yumurta, yoğurt, brokoli, zeytinyağı, soğan, çörek otu, zencefil, incir, bal kabağı, siyah havuç, badem, kefir, nar, karnabahar, avokado, zerdeçal.

 

47) Ev eşyalarınızda, duvarlarda, mobilyalarda, kıyafetlerinizde renk seçimlerine dikkat edin, renkler insan davranış ve psikolojisini önemli ölçüde etkiler.

 

48) Telefon ve bilgisayara bağımlı olmayın, bunları gerektiği zaman kullanın ve bunları kullanırken gözlerinizi dinlendirin.

 

49) Dar kıyafetleri tercih etmeyin, kan dolaşımını bozabilir, damar ve sinir sıkışmalarına sebep olabilir.

 

50) Haftada 3 gün egzersiz yapın. Örneğin: Bel-boyun egzersizleri, yürüyüş, koşu, bisiklet sürme, yüzme, ağırlık kaldırma, futbol, ip atlama, basketbol, tenis, barfiks, şınav, mekik vb. gibi.

 

51) Temiz havada bazen derin nefes alın, ağızdan nefes almayın, ağızdan nefes almak sağlık açısından faydalı değildir.

 

52) Sağlıksız ve şüpheli olan bu besinleri ya hiç tüketmeyin ya da az tüketin: Cips, Konserve, Margarin, Sucuk, İşlenmiş etler, Trans yağlı besinler, Hazır çorbalar, Şekerleme, Kurutulmuş bazı meyveler, Dondurma, Asitli içecekler, Hazır turşu, Sosis, Hazır kekler vb.

 

53) Canınızın her istediğini yemeyin ve her gün aynı şeyleri yemeyin, yeterli ve dengeli beslenin.

 

54) Sofranızda daima yeşillik bulundurun.

 

55) Uyku saatleriniz, yemek saatleriniz, dinlenme saatleriniz, lavabo saatleriniz düzenli olsun.

 

56) Yatak çarşaflarınızı, yorgan kılıflarınızı, havlularınızı, yastık kılıflarınızı sık sık yıkamayı ihmal etmeyin.

 

57) Haftada bir gün balık tüketin, bunu alışkanlık haline getirin.

 

58) Stres hastalık yapar, bundan dolayı stresli işlerden uzaklaşın, spor yapın, kendinize zaman ayırın. Kendinizi rahat, huzurlu ve mutlu hissettirecek ortamlarda bulunun.

 

59) Gün içerisinde burnunuzu sık sık suyla temizleyin, burun kıllarını çekmeyin, sadece dışa sarkan kısımları kesin ve burnunuzu karıştırmayın.

 

60) Göbek deliğini zaman zaman temizleyin, kulak çubuğu, lif veya tuzlu suyla temizleyebilirsiniz.

 

61) Her gün veya iki günde bir, 1 bardak süt için, bunu alışkanlık haline getirin.

 

62) Her yere arabayla gitmeyin, daha çok yürümeyi tercih edin.

 

63) Tırnaklarınızı uzatmayın, tırnak batmalarını önlemek için el tırnaklarınızı keserken oval kesin, ayak tırnaklarınızı keserken ise düz kesin, sonrasındaysa törpüleyerek tırnaklarınızı düzeltin.

 

64) Zaman zaman sağlık taraması yapın, tansiyonunuzu, kolesterolünüzü, kan şekerinizi ölçün, bir şikayetiniz varsa doktora muayene olun, hastalıklarda erken teşhis çok önemlidir. Sağlık sorunlarınızı ertelemeyin.

 

65) Sağlığınız için mutlaka sağlıklı yaşam ile ilgili kitaplar okuyun, bilgi sahibi olun.

 

66) Mutlaka bir ilk yardım kitabı okuyun; İç-dış kanamada, Kalp krizinde, Bayılmalarda, Havalede, Şok durumunda, Boğaza bir şeyler takıldığında, Zehirlenmelerde, Boğulmalarda, Deri yanıklarında, KırıkÇıkıklarda ne yapılması gerektiğini öğrenin, bilgilendirici İlk Yardım videolarını da izleyin.

 

67) Haftada 2-3 kez duş alın, kullandığınız su çok sıcak olmasın, ılık su kullanın.

 

68) Her zaman olumlu düşünün, güler yüzlü ve pozitif olun, eğlenceli biri olun, sinirlenmekten, kötü ve olumsuz düşüncelerden uzak durun.

 

69) Doğal, organik, hormonsuz, GDO'suz besinleri tüketin, ayrıca doğal, katkısız üretim yapan firmaları araştırın, güvenilir firmalardan alışveriş yapın.

 

70) Grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmak için; Kalabalık yerlerden, hastalık belirtisi olan kişilerle temastan uzak durun, ortamınızı sürekli havalandırın, özellikle kış aylarında tokalaşma, sarılma ve öpüşmelerden kaçının.

 

71) Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağız ve burnu mendille kapatın, mendil yoksa dirsek içi ile kapatın, ama kesinlikle hapşırmayı durdurup engellemeyin.

 

72) Mikrobun en çok olduğu bu yerlere dikkat edin; Kapı kolu, para, musluk, televizyon kumandası, koltuklar, cep telefonu, ayakkabılar, asansör düğmeleri, internet kafeleri, toplu taşıma araçları, bankamatikler, halılar, spor salonlarındaki duşlar ve soyunma odaları vb.

 

73) Bir spor salonuna üye olun, spor yapın, spor ve egzersiz ile ilgilenen insanlarla tanışın, onlarla arkadaş olun.

 

74) Seyahate çıkın, kaplıcalara gidin, saunaya girin, masaj yapın.

 

75) Hayvansal yağlar yerine daha çok bitkisel yağlar tüketin, özellikle zeytinyağını tercih edin.

 

76) İnsanın kendisinin farkında olmadığı, rahatsız edici bu iki şeye çokça dikkat edin: Ağız kokusu ve Ter kokusu. Bunların oluşma nedenlerini araştırın, önleme yollarını öğrenin ve uygulayın.

 

77) Doğru diş fırçalama tekniğini öğrenin, birçok insan yanlış fırçalamadan dolayı dişlerini kaybediyor. Bilinçli olun, internetten doğru diş fırçalama videolarını izleyin ve uygulayın.

 

78) Marketten aldığınız besinlerin içindekiler kısmını okuyun, vücuda zararlı olan katkı maddelerini araştırın, öğrenin. Zararlı katkılar içeren hazır gıdaları tüketmeyin.

 

79) Ekmek tüketiminizi azaltın, ekmek çeşitlerinden daha çok tam buğday ekmeği veya tam tahıl ekmeğini tercih edin.

 

80) Güzel kokmak için parfüm kullanın. Kaliteli olan, solunuma zararlı olmayan ve insanları rahatsız etmeyen kokuları tercih edin.

 

81) Kendinize gereğinden fazla iş yüklemeyin. Çalışırken kısa molalar vermeyi ihmal etmeyin.

 

82) Her meslekle ilgili, uzun süreçlerde oluşan birtakım mesleki hastalıklar vardır. Bunun farkında olun, mesleğinizle ilgili uzun süreç de sıkça oluşan hastalıklara karşı bilinçli olun, araştırın ve önceden tedbir alın.

 

add

tag Sağlıklı Yaşama Dair Tavsiyeler Sağlıklı Yaşam Önerileri Sinan Aklıselim

Genel Sağlık Bilgileri Son Eklenenler

Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler 2 Hakkında Yorum Yazın...

  

Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler 2 Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam İçin Öneriler 2