Eğitim Sitesi

Yılan Perisi Masalı

Ana Sayfa > Çocuk Masalları > Yılan Perisi Masalı

Yılan Perisi Masalı

Yılan Perisi Masalı

Bir varmış, bir yokmuş, bir büyük kasabada bir bey yaşıyormuş. Bu beyin adı Mehmet imiş. Mehmet beyin güzel bir kızı varmış. Bütün zengin aileler Mehmet beyin kızına dünür salıyorlarmış, fakat bey kızını vermezmiş.

 

Bir gün Mehmet Bey bir pire derisini yüzerek sarayın avlusuna sermiş. Sonra ise, bu derinin ne derisi olduğunu bilene kızını vereceğini ilân etmiş.

 

Beyin avlusu etrafından geçenlerin bazıları manda derisi, bazıları tavuk derisi, hayvan derisi, maymun derisi derlermiş! Hep başka başka canlı derilerini söylerlermiş. Hiç kimse bunun ne derisi olduğunu bilemezmiş.

 

Nihayet bir gün beygiri ile genç bir çocuk avlunun yanından geçmiş. Bu gayet güzel çocuk yılan perisiymiş. Kız dayanamayarak eliyle işaret ettikten sonra çocuk pire derisi olduğunu bilmiş. Padişah sözüne sadık kalarak kızını bu çocuğa vermiş. Çocuk kızı atına bindirerek kaybolup gitmiş. Bu perinin iki pabucu varmış. Bunları hep koynunda tutuyor, ayağına giydiği zaman havada uçabiliyor, peri oluyormuş.

 

Çocuk yılan perisi olduğundan inde yaşıyormuş. İnin bulunduğu yer sırf karanlık ve korkunç bir yer imiş. Kızı inine götürerek kanını emmeye başlamış. Kız bağırıp çağırıyormuş, ama peri onu ininden dışarı salmıyormuş.

 

Aradan üç ay geçmiş, beş ay geçmiş, kız ile güvey, Mehmet Bey’e gezmeye gelmiyorlarmış. Bey ile karısı kızını çok özlemişler. Beyin karısı bütün gün ağlıyormuş. Kızını aramaya çıksalar da bulamamışlar. Kasabanın kenarında ihtiyar bir kadıncık yaşıyormuş. Bu kadın onların kendi kızlarını aradıklarını duymuş ve beyin sarayına giderek çocuklarının beyin kızını bulabileceklerini söylemiş. Bu kadının yedi çocuğu varmış ki, onlar gündüzleri uyurlar, geceleri gezerlermiş. Çocuklardan birincisi hiç anlamadan insanın sırtında kıyafetlerini çıkarırmış, ikincisi atıcı imiş, üçüncüsü havada kör sineği uçarken yayı ile vururmuş, dördüncüsü helikopter gibi uçarmış, beşincisi demirden ev olurmuş, altıncısı ise havada yumurtayı hiç düşürmeden tutarmış, yedincisi bakıcı imiş. Kadın, beye çocuklarını anlattıktan sonra, bey karısı ile birlikte kadının evine gitmişler. Kadının çocuklarına meseleyi anlatmışlar. Çocuklar da kızı kurtaracağız, diye söz vermişler.

 

Bey çocuklarla birlikte yola çıkmışlar. Perinin ini uzak olduğundan helikopter gibi uçan çocuğa binip çabucak perinin inine varmışlar. İne yaklaşmışlar. Bey:

 

- Birinci oğlan, peri uyurken pabuçları ile birlikte kızı al getir buraya, demiş.

 

Birinci çocuk giderek peri uyurken koynundan kızı ve pabuçları almış. Bey:

 

- İkinci oğlan, sen atıcı idin, bu pabuçları at, demiş.

 

Çocuk pabuçların birisini güneye, diğerini kuzeye atmış.

 

Dördüncü oğlan helikopter olup, üzerine binmişler, kaçmışlar. Yılan uyanmış, ne kız var, ne pabuçları var.

 

Uzanmış güneye ve kuzeye pabuçlarını giyerek helikopter olup ardına takılmış. Diğerleri ise kasabanın ortasına inmişler. Beşincisi ev olup hepsi kız ile birlikte evin içine girmişler.

 

Peri yeniden insan olmuş, kasabanın içinden inci boncuk alarak demirden evin yanına varmış. Pencerenin dibine gelerek kızı aldatıp kaçırmaya çalıyormuş. Kızın gözü boncuklarda kalmış.

 

Peri, kıza seslenmiş:

 

- Pencerenin camını kır da bu boncukları sana vereyim, demiş.

 

Kız pencerenin camını kırarak boncukları almak istemiş. Peri onu yanına çekerek havaya kalkmış, çocuklar ve bey tüm olanları izliyormuş. Bey, havada kör sineği vurana:

 

- Vur şu yılanı, demiş.

 

O da yayını alarak, uçan periye doğru bir ok atmış. O, yılara kalbinden vurmuş. Yılan perisi de kızla birlikte yere düşerlerken bey yumurtayı tutan çocuğa:

 

-Tut, demiş.

 

Çocuk ta kızı tutuvermiş. Yılanı öldürmüşler, bey de kızını ihtiyar kadının bakıcı oğluna vermiş, herkes mutlu mesut yaşayıp gitmişler.

add

tag Yılan Perisi masal oku masal sitesi değişik maslalar perili masallar masal kitabı masalcı en güzel çocuk masalları

Yılan Perisi Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Yılan Perisi Masalı Hakkında Yorumlar

Barış Başı güzeldi sonları saçma 2020-06-12

Abdullah Harika paşam 2020-04-08

yağmur harikaydı 2019-06-05

Ece Çok güzel teşekkür ederim 2018-05-22

Ece Çok güzel 2018-05-22

öykü masala yılan perisi çok uymuş 2017-08-30

öykü çok güzeldi 2017-08-30

Nazlı Süper 2017-07-15

İsimsiz Ben tam anlyamadın 2017-01-14

efekan bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde bir kız varmış 2017-01-05

serkay karakaya süpeeeeeeeeeeeeeeeeeer 2016-04-12

saraa süper bir hikaye bence de yılan perisi bence de masala uymamış ama yinede çok güzel belki biraz daha uzun olabilirdi diye düşünüyorum 2016-04-03

Melek senol Cok guzel bayildim 2016-03-07

melek sedef bozkaya okuyunca yılandan korktum rüyama girdi 2016-02-11

yakup masal güzel ama yılan perisi masala uymamış 2016-02-08

ilknur aygin Masal güzel ama yilan perisi masala uymamiş 2016-02-02

Yazılan son 16 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 16 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Çocuk Masalları

Yılan Perisi Masalı