Meslek liseliler gelecekten umutsuz
Anabilim Eğitim Kurumları tarafından yapılan ve İstanbul Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen araştırmada liseli gençlerin gelecekten beklentileri soruldu.
Ümraniye'deki 14 devlet ve özel eğitim kurumunda öğrenim gören öğrencilerden bin 47 kişi ile görüşüldü. Araştırmaya katılanların yüzde 43'ümeslek, yüzde 29'u genel lise, yüzde 10'u çok programlı ve yüzde 9'u ise özel lise öğrencilerinden oluştu.
Araştırma sonuçlarına göre, işverenlerin Ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz dediği Türkiye'de gençler tamtersini söylüyor. Büyük çoğunluğumeslek liseli olan gençler gelecekleri için kaygılı.Öğrencilerin yüzde 48,3'ü istediği üniversiteyi ve bölümü kazanamamaktan endişe ederken, yüzde 44,3'ü yükseköğretime yerleştirmede kullanılan mevcut puanlama sistemi nedeniyle istediği bölüme giremeyeceğini düşünüyor.
Ayrıca öğrencilerden yüzde 33'ü üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulmamaktan ve yüzde 32,8'i ise prestiji yüksek bir işte çalışamamaktan endişe ediyor.
Sekreter bile bulamıyoruz
Ara eleman bulmakta gerçekten çok zorlanıyoruz. Bir sekreter veya özel şoför dahil önümüze sorun olarak çıkıyor. Meslek liselerinin eğitimi ve sayılarının artması noktasında çalışmalar yapılıyor ama bunlar yetersiz.Gençleri meslek liselerine yönlendirmede sıkıntı yaşanıyor. Yetenekleri doğrultusunda eleman yetiştiremiyoruz.
Kızların gelecek kaygısı daha fazla
Araştırmada kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre geleceğe daha umutsuz baktıkları anlaşıldı. İstediği üniversiteyi ve bölümü kazanamayacağından endişe eden kızların oranı yüzde 53 iken erkeklerin oranı yüzde 42'de kaldı.
AA
2011-07-11 tarihli haber, 3108 kez okundu

KYK borçlularına müjde gibi haber geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, KYK borç faizlerine ilişkin "KYK kredilerinde ana para üzerinden ödeme yapılacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
Bu yıl 520 binden fazla gencimiz burs, 800 binden fazla gencimiz öğrenim kredisi alDevamını Oku

2022 YKS sonuçları ve istatistikleri açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını duyurdu.
YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Devamını Oku

LGS'de Kızlar Daha Başarılı, 193 Kişi Tam Puan Aldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2022 sınavı sonuçları açıklandı.
SINAVDA İPTAL EDİLEN SORU YOK
Merkezi sınavda öğrencilere iki oturumda toplam 90 soru yöneltildi. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din KültürüDevamını Oku

Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine ilişkin takvimin yayımlandığını bildirerek ön başvuruların 18-26 Temmuz tarihinde, atamaların ise 1 Eylül'de yapılacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleDevamını Oku

2022 YKS Soru ve Cevapları Yayımlandı
2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı
Üniversite adayları, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ni (TYT) 18 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sorulaDevamını Oku