Sözleşmeliye Danıştay engeli
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),Danıştayın aldığı karara göre, sözleşmeli öğretici görevlendiremeyecek.
MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına 81 il valiliğine konuya ilişkin genelge gönderdi.
Kaya, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında geçici personel konumunda İngilizce Dil Öğreticisi ve Bilgisayar Öğreticisi istihdam edilmesine imkan sağlandığını belirterek, gerekli şartları taşıyanlar ile sözleşme imzalandığını hatırlattı.Bu uygulamanın iptali istemiyle Eğitim-Sen'in bakanlık aleyhine Danıştaya dava açtığını anımsatan Kaya, Danıştayın 29 Ocakta ''özel bir ihtisas mesleği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti olan öğretmenliğin, geçici personel görevlendirme suretiyle yürütülmesine olanak bulunmadığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne'' karar verdiğini bildirdi. Söz konusu kararın bakanlığa 12 Şubatta tebliğ edildiğini belirten Kaya, bu tarihten itibaren sözleşmeli öğretici görevlendirilmemesinin ve varsa bu tarihten sonra görevlendirilenlerin sözleşmelerinin feshedilmesinin uygun görüldüğünü kaydetti.
Samanyoluhaber
tarihli haber, 10252 kez okundu

KYK borçlularına müjde gibi haber geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, KYK borç faizlerine ilişkin "KYK kredilerinde ana para üzerinden ödeme yapılacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
Bu yıl 520 binden fazla gencimiz burs, 800 binden fazla gencimiz öğrenim kredisi alDevamını Oku

2022 YKS sonuçları ve istatistikleri açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını duyurdu.
YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Devamını Oku

LGS'de Kızlar Daha Başarılı, 193 Kişi Tam Puan Aldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2022 sınavı sonuçları açıklandı.
SINAVDA İPTAL EDİLEN SORU YOK
Merkezi sınavda öğrencilere iki oturumda toplam 90 soru yöneltildi. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din KültürüDevamını Oku

Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine ilişkin takvimin yayımlandığını bildirerek ön başvuruların 18-26 Temmuz tarihinde, atamaların ise 1 Eylül'de yapılacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleDevamını Oku

2022 YKS Soru ve Cevapları Yayımlandı
2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı
Üniversite adayları, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ni (TYT) 18 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sorulaDevamını Oku