Liselere de seviye sınavı geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, 2008'den itibaren ilköğretimde uygulayacağı üç seviye belirleme sınavı ve başarı puanından oluşan sistemi liselere de getiriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Anadolu, fen ve bazı meslek liselerine yerleştirmede Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) yerine uygulayacağı yeni sistemi, genel liseleri de kapsayacak şekilde genişletebileceği ifade edildi.
ANKA'nın Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından geçen hafta açıklanan, OKS'nin kaldırılarak yerine seviye belirleme adıyla üç sınavın getirilmesini öngören yeni sistem, sadece bazı liselere yerleştirmeye yönelik olmayabilecek.
Anadolu, Anadolu öğretmen, fen ve bazı meslek liselerine yerleştirmeyi sağlayan OKS'nin aksine seviye belirleme sınavlı (SBS), ilköğretim başarı puanlı ve ilköğretim davranış notlu yeni sistem, genel liseleri de içine alabilecek.
İKİ YILLIK UYGULAMA DÖNEMİNDE KARAR VERİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın başta Talim ve Terbiye Kurulu, ilköğretim ve ortaöğretim genel müdürlüklerinden uzmanların görev aldığı komisyonda yoğun olarak tartışılan yeni sistemin genel liseleri de kapsaması yönündeki karar Bakan Çelik'e de iletildi. Açıklanan yeni sistemin gerçekleşme düzeyinin görülmeden "genel liseler için de puanlı yerleştirme" düşüncesinin yanlış olacağı ifade edilerek, bu yönde alınabilecek kararın sistemin oturtulmasından sonra açıklanmasının uygun görüldüğü öğrenildi.
ANKA
tarihli haber, 8653 kez okundu
max lütfen öss kalksın oks den cok cektık zaten bıde ondan cekmeyek omrumden 50 yıl gıttı valla oks yuzünden 2008-11-06

KYK borçlularına müjde gibi haber geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, KYK borç faizlerine ilişkin "KYK kredilerinde ana para üzerinden ödeme yapılacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
Bu yıl 520 binden fazla gencimiz burs, 800 binden fazla gencimiz öğrenim kredisi alDevamını Oku

2022 YKS sonuçları ve istatistikleri açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını duyurdu.
YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Devamını Oku

LGS'de Kızlar Daha Başarılı, 193 Kişi Tam Puan Aldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2022 sınavı sonuçları açıklandı.
SINAVDA İPTAL EDİLEN SORU YOK
Merkezi sınavda öğrencilere iki oturumda toplam 90 soru yöneltildi. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din KültürüDevamını Oku

Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine ilişkin takvimin yayımlandığını bildirerek ön başvuruların 18-26 Temmuz tarihinde, atamaların ise 1 Eylül'de yapılacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleDevamını Oku

2022 YKS Soru ve Cevapları Yayımlandı
2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı
Üniversite adayları, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ni (TYT) 18 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sorulaDevamını Oku