Eğitim Sitesi

Kitabın Önemi

Ana Sayfa > Güzel Yazılar - Makaleler > Kitabın Önemi

Kitabın Önemi

Kitabın Önemi

KİTABIN ÖNEMİ

 

Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Dimağımızı çalıştıran, hayal gücü sınırlarını genişleten sihirli bir etkisi vardır.

 

Kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Artık o, bizim her yerde sadık kılavuzumuz olur. Herhangi bir konuda geniş bilgi edinmek, evrenin sırlarını çözmek istiyorsak hemen ona el atarız. İnsanlardan sıyrılıp kendi kabuğumuza çekildiğimiz zaman da, türlü bunalımlarla gerilen ruhumuzu avutmak için yine onu yanımıza alırız. Her kitap yeni bir ülkenin fethedilmesigibi bize birçok şey kazandırır. Görüş dünyamız genişler; gördüklerimizin bilincine varırız. Duyarlılığımız gelişir, duyduklarımız -yere ve zamana uygun- akisler uyandırır zihnimizde. Bir şeyi anlamakta ve anlayışımıza göre hareket etmekte güçlük çekmeyiz. Kitap sayfalarındaki o cansız gibi görünen sözcükler öyle bir kudrete sahiptir ki, zamanla sözcük dağarcığımızda birikerek güzel ve kolay konuşabilme niteliğini kazanmamızı sağlar. Sözün kısası, kitaplar duyularımıza,görüşlerimize, hareketlerimize aklın ve düşüncenin kılavuzluğunu sağlar.

 

Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidirler. Bu insanların fikirleri ve konuşmaları basit bir düzeyde kalır. İstediklerini etkili ve güzel bir şekilde anlatamazlar. Hayalleri donuk ve kısırdır; çekici bir yanları bulunmaz. Yüksek fikirleri anlamakta güçlük çekerler. Aydın kişilerin arasına girdikleri zaman varlıklarını duyuramazlar. Derinlikleri yoktur. Duygularını bile yerine göre kullanamazlar.

 

Aydın insanlar grubuna girmek, sağlam bir kişiliğe sahip seçkin bir insan olmak, görüş ve anlayış kudreti, güzel konuşma yetisi kazanmak istiyorsak, kitaplar bizim ebedî dostlarımız olmalıdır.

 

add

tag kitaplar kitabın önemi okumanın önemi güzel yazılar eğitici faydalı yazılar

Kitabın Önemi Hakkında Yorum Yazın...

  

Kitabın Önemi Hakkında Yorumlar

nisa Super 2016-12-22

misafir Çok beğendim. Bu arada çok saol, ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Çok işime yaradı. Tekrar teşekkürler. 2016-10-31

Melis süper çok açıklayıcı elinize sağlık 2015-11-05

bbcan Çok güzel kitap okuma önemi kompozisiyonu. 2015-09-08

Yazılan son 4 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 4 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Güzel Yazılar - Makaleler

Kitabın Önemi