Eğitim Sitesi

Sevmek Gerek

Ana Sayfa > Güzel Yazılar - Makaleler > Sevmek Gerek

Sevmek Gerek

Merhaba sevgili okur; bugünkü yazımda sevgiden, emekten, yürekten bahsedeceğim. Çünkü içimizde bir tutam bile sevgi olmazsa, hayata bakış açımız, duygularımız, her şeyimiz değişir.

sevmekPeki sizce sevgi nedir? Sevgi iyiliktir, dostluktur, sevgi emektir. Hayatta maddi olmayan şeylerin başında sevgi gelir. Çünkü sevgi karşılık beklemez, çıkarcı değildir, menfati yoktur.

”Sevmek için yürek sürdürmek için de emek gerekir.”

Öyle değilmi sevgi ne boğazda yemek yemek, ne de pahalı bir pırlanta demektir. Sevgi bir lokmada iki mutlu insan demekttir. Çünkü sevgi insanların birbirlerine karşılıksız verebileceği tek hediyedir. Bu hediyenin yerinide hiçbir şey tutmaz.

 

İster çocuk olun, ister büyük, sevginin eksikliğini her daim kalbinizde hissedirsiniz. Çünkü insan sevmeye başladımı yaşamaya da başlar. Sevdiklerimizden gelen sevgi sayesinde aşamayacağımız engel yoktur. Sevgi bize hayata karşı güven ve cesaret verir. Sevgi şifadır. Sevgi güçtür. Sevgi değişimin mührüdür. Peki dostlar hep sevilmekten bahsettim. O zaman sevilmek kadar sevmek de önemli değil mi?

Bana sevgi ver diye istemek yerine, sevgi vererek başlamak en doğrusu değilmi? İnsan sevdiğini karşısındaki gösterebildiği kadarıyla anlar. Sevgimizi acaba gösterebiliyor muyuz ki?

Karşımızdakine onu ne kadar sevdiğimizi ve değer verdiğimizi söylemek çok mu zor ki? Aslında değil, sevgi emek, iyilik, yürek istemenin yanında güvende ister.

Umarım etrafınızda her zaman sevdiğiniz ve güvendiğiniz insanlar olur. Çünkü sevgili dostlar hayat çok kısa, sevdiğinizi göstermekten asla çekinmeyin. Sevginizi göstermek bütün ön yargılarınızdan kurtulmaktır aslında. O zaman gelin “sevelim sevilelim” Bu Dünya Kimseye Kalmaz. Yunus Emre'nin şiirindeki gibi. Bizde bu sevgi kapısının anahtarını bulup en güzel yerlerde, en doğru insanlarla hayatımızı birleştirelim. En iyisini değil her zaman hayırlı olana gidelim. Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN….Sevgiyle Kalın……..

add

tag Sevmek Gerek güzel yazılar sevgi ile ilgili yazı sevgi nedir ARZU GÜLSÜN

Sevmek Gerek Hakkında Yorum Yazın...

  

Sevmek Gerek Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Güzel Yazılar - Makaleler

Sevmek Gerek