Eğitim Sitesi

Sevgi Ve Hoşgörü

Ana Sayfa > Güzel Yazılar - Makaleler > Sevgi Ve Hoşgörü

Sevgi Ve Hoşgörü

Sevgi Ve Hoşgörü

Dünya'da ve Türkiye'de her zaman ihtiyaç duyulan konu, sevgi ve hoşgörüdür. Bu günlerde yaşadığımız olaylar, sevgiye ve hoşgörüye ne kadar muhtaç olduğumuzu gösteriyor.

 

İnsan; sevgi ve gönül'e verilen değer ışığında insanlığın anlamını anlar.

 

Amaç; sevgi, dostluk ve barıştır. Bu yolla insanların gerek kendileriyle, gerekse çevresiyle kaynaşmasına, barışık olmasına ve sonsuz hayatta yeniden doğmasına yardımcı olur. Sevgide gönül; alemin göz bebeğidir.

 

Sevgi ve hoşgörü denilince de Yunus Emre akla gelir.. Öyle ki, Yunus Emre gönül için, Hakk'ın tahtı, der. Gönül Çalab'ın tahtı, gönüle Çalab baktı İki cihan bedbahtı, kim gönül yıkarsa,

 

Yunus Emre; seslendiği insanların toplumdaki seviyelerine bakmadığı gibi, onları dinine, mezhebine, ırkına ve rengine göre de ayırmamıştır. Bu gönülle Yunus Emre tüm insanlığı kucaklayan bir tutum izlemiştir. Yunus Emre; ayrılıkçı değil, birlikçi, birleştirici bir insandır.

 

Yunus dili ile özetlersek:

Gelin tanış olalım,

İşi kolay kılalım

Sevelim, sevilelim

Bu dünya kimseye kalmaz

Ben gelmedim davi için

Benim işim sevi için

Gönüller dost evi için

Gönüller yapmaya geldim

 

İnsanı, hayvanı, doğayı, evreni çok ama çok sevin. Bu sevginizi hoşunuza giden hareketler yaptığında da, hoşunuza gitmeyen hareketler yaptığında da muhafaza edin. Kalbinizi her daim sağlam tutun. Her türlü hava şartında mutlu ve sevgiyle uçun.

 

İnsanlara iyilik yapabilmek için fırsat kollayın. Yardım edebilmek için, kendi rahatınız kaçsa da, size zor gelse de elinizden geleni yapın. Size yardım edebilme fırsatı verdikleri için onlara minnettar olun, şükredin.

 

Yaşlılara ve çocuklara özel ilgi gösterin. Bilhassa yalnız yaşayan yaşlıların hâl hatırını sorun, ihtiyaçlarıyla eksikleriyle ilgilenin.

 

İnsanlarla, haklı da olsanız, haksız da olsanız münakaşa etmekten sakının. İçinizde haklı veya haksız olarak bir kin, kırgınlık, öfke, kıskançlık taşımayın. Bu durum kalbinizi hasta eder.

 

Yanıp, pişip, hamlıktan kurtulalım. Gerçek özgürlüğü bulalım!

İnsanları sevip, kurtuluşuna vesile olmak için gayret edelim.

 

Anlamalı, izlemeli, yaşanmalıdır. Bütün canlılar, doğa, dosttur. Gariplerin dostudur. Bir gönül o dostu arıyor, bulacak. İnsan da, bir gönül arıyor, konacak. O, gariplerin dostu olalım.

 

Aklın ve bilimin aydınlattığı yolda; emin adımlarla, varlık yapmadan dengeli bir şekilde yürüyelim. Bizim gayemiz insanlara yardım etmek. Kafaları karıştırmak değil. Dengeli olalım, özgür irademizle Hakk'ı bulalım. Çünkü Hak kazanılmaz. Hakk'ı kimse kazanamaz. Evi-ocağı bırakıp terk ederek, iftira atarak, zulmederek Hak kazanılmaz.

 

Bize düşen, önce insan olmak, sonra olgunlaşmaktır. Başkalarına eziyet etmeyen, eşiyle, işiyle mutluluk içinde olan insan olmak gerekir.

 

Her zaman yapıcı olunmalıdır! Dedikodudan, fitneden, kötü zandan kaçınmak ve kusur aramaktan sakınmak gerekir. Kusur zannettiğiniz olaya akıl ermez.

Selam o insana ki; o, dost, sırdaş, sevgi kaynağı, barış elçisidir.

 

Selam; o vefalı sevgiliye gönül verenlere.

Selam; barışın, sevginin huzurun güvenin hasreti ile mest olanlara.

Selam; bilim ve akılla gerçeğin aşkı ile bütün dertleri unutanlara ve unutturanlara.

Günün sözü: Canlı varlık; bilgi, sevgi, hoşgörü, yardım ve paylaşımcılığı ile insan olur.

 

YILDIZ CEDİK

add

tag Sevgi ve Hoşgörü güzel yazılar anlamlı yazılar hoşgörü yazıları anlayışlı olmak Yıldız Cedik

Sevgi Ve Hoşgörü Hakkında Yorum Yazın...

  

Sevgi Ve Hoşgörü Hakkında Yorumlar

BaLiJi01 Kanki sen kızı o kadar sevdin de burda hani biraz şey olmuş :D 2016-12-05

nehir şirin çok güzel 2016-11-29

Hüseyin can dan hitaben ben 29.08.2015 ben tarih te yeniden doğmuşum sana açmıssım kalbimi sen benim canımsın kanımsın kadınımsın Seni hiç bir şeye değişmem gülyüzlüm, Sen benim hayatıma renk katan hayatımı güzelleştiren kızsın, Seni canımdan cok Seviyorum deli olduğum ben aşkı Sevdayı Sende tattım Sende yaşıyorum inşallah sana olan Sevgim ve aşkım bir ömür boyuda sürecektir ALLAH'IN İZNİYLE Senin aşkından sarhoş oldum aşk sarhoşu oldum annemin aklın nerde sorusuna BİR milyon kere cevabı Sensin askmm Seni herkezden kıskanıyorum Seni kendimden bile kıskanıyorum kokunu içime çektiğimde dünyalar benim oluyo omuzlarında huzuru buldum Seni kaybetmekten öyle çok korkuyorum ki hani bilirmisin bi çocuk vardır onun kaybetmekten çok korkttuğu bir oyuncağı vardır işte benimkisi de aynen öyle Seni kaybetmekten deli gibi korkuyorum biz ikimiz için yaratılmışız ey benim vefalı Sevdiğim iyi ki yanımdasın iyisiyle kötüsüyle her anımda yanımda oldun Senin gözlerine baktığımda aşkı görüyorum Sevdayı tadıyorum gözlerin gözlerimden başkasının gözlerine bakmasın birtanem ölürüm Sensiz yaşayamam yapamam bu dünyada Sensiz, Sen benim yarınlara umutlarımsın Sen benim güzel düşlerimin sebebisin sana olan Sevgimi şuan çıkıp camdan haykırmak delicisine bağırmak istiyorum Seni Sevdiğimi herkes öğrensin ve bilsin istiyorum canparçam KADERİM GÜZEL GÖZLÜ SevDALIM Senİ CANIMDAN BİLE COK SevİYORUM SANA ÖYLE BİR BAĞLANMIŞIM Kİ ANLATAMAM SenDEN KOPAMAM ASLA AMA ASLA SenSİZ OLAMAMAM Senİ ÇOK seviyorum Asenamm iyiki varsınbiz her zaman birbirimizin olalım hep sevelimmm birbirimizi tmmı Hüseyin & Lamia 2015-10-10

Yazılan son 3 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 3 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Güzel Yazılar - Makaleler

Sevgi Ve Hoşgörü