Eğitim Sitesi

Erzurum Fıkraları 34 Fıkra

Erzurumun Soğuğu Fıkrası

Bir gün Erzurumlu ölür ve cehenneme gider. Erzurumlu cehennemde iken kapı açılır ve bir başkası getirilir. Erzurumlu da muvazzaf meleğe şöyle der;
- Kapat hemşerim kapat daha kemiklerimiz yeni ısındı.

Akif 2022-04-09

En Güzel Erzurum Fıkraları Okuyun

Bizde İçiyoz Ama Merdiven Altında İçiyoz Fıkrası

Erzurum'da bir Üniversite hocası Ramazan ayı olmasına rağmen bütün uyarılara rağmen açıktan sigara içmeye devam eder. Yine sigarasını yakmış havuzbaşından aşağı inerken gençler önünü keser güzelce hocayı döverler. Biraz ortalık durulunca gençler hocaya bak derler: "Biz de içiyoz ama bak merdiven altında içiyoz, bundan sonra sende bizim gibi yap."

Ali san 2022-04-09

Radyo Öküzün Ölümünü Haber Vermedi Diye Fıkrası

Erzurumlu köylünün biri radyonun ilk çıktığı zamanlar köyde ilk radyo alır. Köyde tek radyo olduğundan köylüler ajans dinlemek için her gece köylüye gelirler. Bir gece köylünün öküzü ölür. Köylü sabah ahıra varınca öküzünün öldüğünü görür.
Tabi o zamanlar öküzler değerli, çünkü evin bütün işlerini öküzler görürler. Bu duruma çok üzülen adam öküzünün acısını radyodan çıkarır. Radyoya kızarak:
- Dünyanın her tarafından haber veriyorsun yanı başında bizim öküz ölüyor ondan haber vermiyorsun senin bana kastın mı var? diyerek radyoyu aldığı gibi yere fırlatır.

Ali San 2022-04-09

AVM'de Alışveriş Yapan İki Erzurumlu Fıkrası

Erzurumlu iki kişi İstanbulda gezerken yeni bir Avm'nin açıldığını görürler. Biri burayı gezmek ister, diğeri ihtiraz eder, der ki;
- Oğlum paramız mı var ki gezmek istiyon? Öteki arkadaşına der ki:
- Oğlum gel benle, onlara öyle bir şey sorarım ki burda imkanı yok bulunmaz. Tamam deyip içeri girerler. Başlarlar AVM'yi gezmeye. Gezme esnasında görevli kızlardan biri yanlarına yaklaşır kendilerine nasıl yardımcı olacağını sorar. Erzurumlu der ki;
- Baci biz "sami" aramıştık bulamadık. Kızda Erzurumluymuş. Kızda gülerek demiş ki;
- Beyefendi aradığınız sami karaağaçtan mı yosa peluttan mı olsun?
Beklenmedikleri cevapla karşılaşan bizim uşaklar neye uğradıklarına anlayamamışlar. Ordan kızararak bozararak öyle bir çıkmışlar ki bir daha o AVM'nin yanına dahi yaklaşmamışlar.

Not: Sami: kağnıları taşıyabilmek için öküzlerin boğazlarına takılan ağaçtan yapılan bir araçtır.

Ali San 2022-04-09

Bir Çift Çocuk Kayserili Fıkrası

Günün birinde bir çift gezerken hava bir anda değişir ve hava soğumaya başlar kız birden üşüdüm der ve Kayserili çocukta kıza şu cevabı verir:
- MONTU SANA SATAYIM

DİYARBAKIRLI 2022-04-09

90 Dakikalık Dua Fıkrası

Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. İmam Efendi'den dua etmesini isterler:
- Hocam bi dua et de takım yensin, heç değilse berabere galsın. İmam dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:
- Ne biçim dua ettin İmam Efendi! Diye çıkışırlar. İmam da:
- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah!

fıkraoku.com 2019-04-22

Yolçi Fıkrası

Saf bir Erzurumlu şehirler arası otobüs yolculuğu yaparken mola yerinde otobüsünü şaşırmıştı. Anonsu duyunca kalkmakta olan otobüsten içeri dalıp seslendi:
- Dadaşlar hele bir bahın ben bu otobusun yolçusu miyam?

fıkraoku.com 2018-09-27

Fıkralar Ana Sayfa

Diğer Erzurum Fıkraları

1 2 [3]4 5

Bir Fıkranızı Paylaşın...

Erzurum Fıkraları Arşivinde 34 Fıkra Kayıtlı.